Esteu aquí: Inici Educació Notícies Notícies 2017 La divulgació científica arriba al Banc d'Espanya amb propostes adreçades a infants i joves

La divulgació científica arriba al Banc d'Espanya amb propostes adreçades a infants i joves

La divulgació científica arriba al Banc d'Espanya amb propostes adreçades a infants i joves

Els dies 18 i 19 de setembre l'edifici de la Rambla Nova obre les portes per acollir l'activitat "Colors: un viatge històric-científic"
15/09/2017


El Banc d'Espanya obrirà les portes els dies 18 i 19 de setembre per acollir l'activitat educativa 'Colors: un viatge històric-científic', adreçada als infants d'entre 6 i 14 anys. Es tracta d'un primer pas en l'objectiu de convertir aquest emblemàtic edifici de la Rambla Nova en un centre de difusió del coneixement, en col·laboració amb els centres d'investigació i excel·lència de la ciutat.

L'Institut Municipal d'Educació de Tarragona, conjuntament amb l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), l'Institut Català d'Investigació Científica (ICIQ) i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), organitzen diferents activitats amb el color com a denominador comú.

L'IPHES proposarà 'El color de la prehistòria', activitat mitjançant la qual es podrà experimentar amb tècniques d'art prehistòric. Concretament, podran realitzar una pintura parietal simbòlica del magdalenià (Paleolític Superior), de fa uns 20.000 anys, amb pigments minerals, i pintar un còdol, com a exemple de l'art moble de les darreres societats caçadores i recol·lectores de fa uns 10.000 anys.

Per la seva banda l'ICAC plantejarà a 'El color en època romana' una gimcana per obtenir el color pigment tal com es feia a l'antiguitat clàssica. L'ICIQ proposarà als visitants tres experiments amb llet, un retolador i xupa-xups que ajudaran a introduir conceptes bàsics de química. En aquesta línia, l'empresa BASF se sumarà a la iniciativa amb un taller anomenat KIDS' LAB. Les activitats, gratuïtes, es desenvoluparan el dilluns 18 de setembre i el dimarts dia 19 de 17.30 a 20 h.

Segons el conseller del projecte del Banc d'Espanya, Francesc Roca, "Es tracta de propostes de divulgació científica per gaudir en família, sols o amb amics i amigues. És una primera oportunitat per conèixer investigadors, parlar amb ells i descobrir el que realment fan per la societat d'una forma entretinguda i interactiva". I ha afegit: "El futur del Banc d'Espanya com a far de coneixement científic que es genera a la societat fa necessari començar a identificar l'espai amb la ciència".

Segells de reconeixement d'administració oberta