L'Ajuntament de Tarragona i UNICEF ratifiquen l'obtenció del seguell de "Ciutat Amiga de la Infància"
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el conseller d'Educació, Francesc Roca i la presidenta d'UNICEF a Catalunya, Anna Folch, han signat aquest dimarts el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Tarragona i UNICEF en el marc del reconeixement de Tarragona com a Ciutat Amiga de la Infància (CAI).
El conveni ratifica el reconeixement atorgat a l'Ajuntament de Tarragona com a Ciutat Amiga de la Infància durant un termini de quatre anys, malgrat que d'aquí a dos anys el consistori ha de presentar un informe de seguiment per corroborar el compliment dels compromisos adquirits. L'acord també preveu que l'Ajuntament de Tarragona i UNICEF mantindran línies de diàleg per millorar les polítiques locals d'infància i adolescència, i que el govern local col·laborarà en les campanyes de sensibilització i les crides de suport a les situacions d'emergències que realitzi UNICEF Comitè Espanyol.
La ciutat de Tarragona va rebre el passat mes de novembre, en un acte a Santander, el segell de Ciutat Amiga de la Infància. Això suposa un reconeixement a algunes de les polítiques municipals impulsades durant els darrers anys, com el Consell Municipal d'Infants de Tarragona (CMIT), òrgan de participació infantil on els nens i nenes de la ciutat poden expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, a fi de contribuir a millorar aquells aspectes de la seva ciutat que considerin necessaris.
Per desenvolupar els objectius del programa CAI, la Conselleria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tarragona ha preparat un Pla de la Infància i l'Adolescència, que concreta els principals àmbits d'actuació en els pròxims dos anys en tres eixos:
- El nen/a com a agent actiu a la ciutat, on s'activaran més espais de participació, informació, orientació i de presa de decisions importants dels nens i nenes per a la ciutat.
- La ciutat com a lloc bo pels nens/es, que recull tot allò que la ciutat ofereix o pot oferir als nens i nenes per al seu desenvolupament, benestar i felicitat. També estipula que s'han de tenir en compte les necessitats dels infants quan es programin les polítiques municipals des de totes les conselleries fins i tot des de les normatives o els pressupostos.
- Atenció als col·lectius més vulnerables en una tasca coordinada i interdisciplinari de prevenció, detecció, atenció, protecció, promoció i participació d'aquests col·lectius.
En total, 13 municipals catalans i 170 al conjunt de tot l'Estat ja formen part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància a tot Espanya.