Nova temporada del Pati de Mares i Pares Tarraconins
El proper dimecres, 14 d’octubre, comença la nova temporada del Pati de Mares i Pares Tarraconins, que es va crear ara fa un any, i que té com objectiu ajudar en la tasca eductiva i d’aprenentatge dels infants.
El primer quadrimestre constarà de 6 sessions pràctiques amb experts en diversos temes que intentaran donar resposta als dubtes que puguin sorgir en l’educació de l’infant. Com a novetat d'aquest any, durant totes les sessions del Pati hi haurà servei de ludoteca gratuït per les famílies que vagin acompanyats amb la canalla.
El Pati de Mares i Pares Tarraconins compta amb el suport d’El Corte Inglés.
PROGRAMACIÓ D'OCTUBRE DE 2015 AL GENER DE 2016:
-
Com podem prevenir les situacions abusives?
A càrrec de Vicki Bernadet, presidenta de la Fundació Bernadet.
Dimecres, 14 d'octubre, a les 18 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau (camí del Pont del Diable).
SINOPSI: Aquesta xerrada ofereix a pares, mares, tutors i famílies l'oportunitat de reflexionar sobre la presència de dinàmiques abusives en el dia a dia dels infants. De manera amena, i sota la guia de la Fundació Vicki Bernadet, podreu conèixer estratègies per detectar si els vostres fills pateixen una situació abusiva, facilitar que us l'expliquin i pensar maneres d'afrontar-la.
-
Parlar de sexualitat amb els nostres fills i filles
A càrrec de Lluís Romero, treballador social d'Assexora't tgn i H2O.
Dimecres 28 d'octubre a les 18 h a la sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació (IMET) (av. Ramón y Cajal, 70).
SINOPSI: Per a moltes famílies el sexe segueix sent un tema tabú i incòmode de parlar, però no serà tan difícil d'afrontar, si es tracta des de petits i amb naturalitat, de manera clara, coherent, positiva, i adaptada a cada edat i moment d'evolució. Cal acompanyar-los en aquesta qüestió perquè esdevinguin segurs i amb les eines necessàries per prendre decisions segures, plaents, amb coneixement, i criteri.
L'educació afectivosexual, entesa des d'un punt de vista global de salut física, mental, i emocional, ajuda a pensar en les pròpies dificultats, pors, dubtes, creences, actituds, conductes, informacions errònies, etc., per augmentar l'autoestima i el benestar de cadascú.
-
Com motivar els fills per als estudis
A càrrec d'Alejandro Pérez de la Torre. Programa Superior de Coaching (UCM), MSc in Marketing Management (ESADE), llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses (URV).
Dimecres, 4 novembre, a les 18 h al Centre Cívic de Sant Salvador (avinguda dels Pins, s/n).
SINOPSI: Avui en dia molts alumnes de primària, secundaria i batxillerat se senten desmotivats amb els seus estudis. Per a ells es tracta d'una obligació que no han escollit i els fa matinar i treballar moltes hores cada dia en una cosa que no els agrada. A més a més, no veuen que estudiar tingui cap benefici per ells. Aquesta desmotivació afecta el rendiment acadèmic que resulta un problema per ells mateixos com per als seus pares.
Aquestes primeres etapes de la vida són clau per al desenvolupament de la persona i actualment hi ha una manca d'eines amb la qual es troben els pares per fer front a la situació. Per això, a través d'aquesta xerrada compartiré eines de motivació que s'utilitzen amb èxit al món empresarial adaptades als més petits.
-
Comunicació afectiva i efectiva amb adolescents
A càrrec d'Eva Bach, pedagoga i escriptora del llibre Adolescentes. Qué maravilla.
Dimecres, 2 desembre, 18 h a El Corte Inglés (avinguda Lluís Companys, 7).
SINOPSI: Missatges clars i valents per educar adolescents.
Claus i requisits per a una bona comunicació i relació amb adolescents. Com s'ha d'establir una bona sintonia i comprendre'ls millor. Exemples de missatges per educar amb tendresa, respecte, determinació i fermesa en l'adolescència.
-
Com gestionar la por a través de la programació neurolingüística
A càrrec de José Ramón Fernández Novo, llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació, Màster en Ciència Cognitiva i Llenguatge, Màster-Trainer en PNL i especialista en Teràpia Breu.
Dimecres, 16 desembre, a les 15.30 h, a la Llar d'Infants Municipal de Bonavista (carrer Vint-i-un, s/n).
SINOPSI: Totes les persones, des dels infants fins als adults, experimenten ansietats i pors de tant en tant. L'instint de protegir-nos és universal. La por és una emoció que ens serveix per evitar el perill o alguna cosa que ens ho sembla, ja sigui real o imaginari.
L'objectiu d'aquest taller sobre la por és explicar com la creem, com la mantenim i com la podem fer desaparèixer en poc temps.
-
L'ús de les pantalles mòbils
A càrrec de Claustre Dasca, educadora social.
Dimecres, 20 gener, a les 18 h a la sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació (IMET).
SINOPSI: "Noves tecnologies?" Parlant amb aquests termes, molts cops oblidem que els nostres fills són ja nadius digitals. Però, per als adults, sí són tecnologies que ens han vingut noves i que ens generen molts dubtes: són "bones"," dolentes", "imprescindibles", "perilloses", "necessàries"...?
Al llarg dels 45 minuts que dura la xerrada, intentarem posar sobre la taula algunes de les qüestions que com a pares i mares ens poden fer dubtar a l'hora de plantejar-nos obrir la porta a "les pantalles":
- Quina és l'edat més adient per a regalar i incorporar tauletes, mòbils i altres dispositius electrònics?
- Hem de posar límits a l'ús diari de l'ordinador? Però si l'utilitzen a l'escola, no és incoherent?
- Ús del mòbil i de les aplicacions... és una manera de socialitzar-se? Cal marcar normes? Quines normes hauríem de posar?
- És possible i necessari educar en l'ús de les tecnologies, més enllà dels riscos reals que pot comportar la xarxa (trencament de la intimitat...)?
Les xerrades són gratuïtes.