DENIP. Educació per la Pau

La celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, s’emmarca en l’organització d’un conjunt d’activitats entre tots els centres educatius de la ciutat que participen en aquest projecte.
DENIP. Educació per la Pau

Descripció

La celebració conjunta del DENIP promou la convivència, la multiculturalitat, així com,  educar en la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau en els centres escolars. Durant el curs s’organitzen activitats complementàries, transversals o en xarxes de centres relacionats amb els diversos temes dels projectes

Els centres formaran part del Grup de treball del “Seminari d’Educació per a la pau i celebració del DENIP” de l’ICE de la URV, i les persones dels centres educatius que participen, tindran reconegudes 40 hores de formació.

Aquest grup està format pels representants dels centres educatius i les entitats organitzadores, i les seves funcions són: proposar, planificar, organitzar, desenvolupar, coordinar i avaluar les actuacions que es portaran a terme durant el curs.

Aquest recurs culmina amb la trobada escolar DENIP, realitzada al voltant del 30 de gener, coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, on se celebra el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

Al curs 2023-2024 es va desenvolupar el  projecte “Cuidem la vida, cuidem el món, cuidem-nos!”, i pel curs 2024-2025 està previst treballar sobre la mediació com a mitjà per a la resolució de conflictes, amb el lema “Construint la pau”.

Organització: Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (centres educatius), conselleria de Cooperació municipal, Xarxa d’educadors i educadores per a una Ciutadania Global de Tarragona, Oficina d’Europe Direct de Tarragona i el Seminari d’educació per a la Pau i celebració del DENIP de l’ICE de la URV.

Objectius

  • Promoure l'educació de l'alumnat de Tarragona en el coneixement i les conductes pròpies de la cultura de pau, la qual a més d’absència de violència directa, promou l’equitat, la justícia social i el respecte dels drets humans.
  • Impulsar un procés de millora continua de les relacions interpersonals, comunitàries i estructurals, a través de projectes escolars, comunitaris, intergeneracionals, i d’atenció a la diversitat aportant a l’alumnat participant un espai d’aprenentatge i desenvolupament personal.

Condicions

Qualsevol centre educatiu pot sol·licitar la seva participació. (Primària, Secundària i Educació Especial).
La preparació de l'activitat es realitza als centres educatius i la celebració conjunta al Palau de Congressos de Tarragona.

Calendari i inscripcions

Més informació i contacte

Institut Municipal d'Educació Tarragona
mrnevado@tarragona.cat
imet@tarragona.cat 
977 248 409


Nova cerca
Segells de reconeixement d'administració oberta