Esteu aquí: Inici Educació Arts i educació Música a les escoles

Música a les escoles

Projectes musicals

PiCantaRols

Neix de la necessitat de potenciar l’educació musical en els nens i nenes que assisteixen a la llar d’infants. Actualment, participen del projecte les 9 Llars d’infants municipals de Tarragona: El ninot, la taronja, Arrabassada, Bonavista, St. Salvador, Sant Pere i Sant Pau, César August, Miracle i Serrallo. Una totalitat de 20 grups i 420 alumnes de les aules de 2 anys i les seves famílies.

MiraSona

És un projecte que s’aplica als quatre centres d’educació especial de la ciutat. Proposa que a més dels propis continguts musicals que es poden transmetre als alumnes a les aules d’Educació Especial, la música, a més de ser un recurs molt valuós, és molt beneficiosa per aquest tipus d’alumnes, ja que els ajuda a comunicar-se, a expressar els seus sentiments, a treure fora el que senten, a l’hora que en gaudeixen i experimenten sentiments provocats per un ambient musical determinat. Com a projecte estructurat i específic, neix el curs 206-07 tot i que, com a activitat de música a l’educació especial s’estava desenvolupant ja en alguns centres des de l’inici del projecte “Música a l’escola”. Actualment doncs, s’aplica a L’escola Solc, La Muntanyeta, Estela i Sant Rafel i s’atén a un total, aproximadament, de 30 grups i 298 alumnes. L’equip que assisteix a les escoles està format per dos professionals del Claustre de professors de l'EMM que realitzen sessions setmanals amb els nens i nenes.

Projectes de difusió musical que incideixen, alguns a la ciutadania en general, altres a les escoles i altres a les comarques tarragonines i/o a tot Catalunya. Es desenvolupen amb la col·laboració d’altres centres o agents culturals de la ciutat.

Pinzellades Musicals

Es van iniciar el curs 2001-02. Pretén iniciar una tasca de difusió i normalització musical traient la música del reducte de les aules per tal de contribuir a expandir un dels seus valors més significatius, el fet comunicatiu. Contempla la realització d’un concert l’últim diumenge de cada mes en el qual poden participar agrupacions de totes les escoles, tant de règim especial com general que ho desitgin fins a l’edat de 16 anys. Els concerts han comptat amb 1.200 espectadors.

Mostra de Joves Guitarristes de les Comarques de Tarragona

S’inicia l’any 2004 des de l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tarragona i amb la col·laboració de l’Aula de guitarra del Conservatori de la diputació de Tarragona. Actualment és organitzada pel conservatori de la diputació de Tarragona amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET). L’objectiu inicial del projecte és el de poder donar el complement formatiu necessari a l’alumnat que, amb suficient trajectòria d’interès i aptituds, pugui adquirir experiència en el camp del concertisme. En aquest cas es tracta del contacte directe amb el públic fora del marc de la pròpia escola aprofitant la diversitat de sales i públics que ens ofereix la nostra província, ja que, adquirir soltesa dintre de les diferents vessants del món professional, és un fet tan important com la preparació en les diferents matèries acadèmiques.

Aixecant el vol, concerts al Pati de l'IMET

Amb aquesta activitat es pretén donar continuïtat als projectes de difusió musical desenvolupats per l'IMET amb una vessant més professionalitzadora. S’acullen concerts de petit format i solistes de tot el ventall instrumental i vocal. Implica la programació de 4 concerts durant els mesos d’estiu, preferentment al juliol, que es realitzen els divendres a les 19.30 h al Claustre de l’IMET. L’Objectiu principal és el de facilitar els joves músics de Tarragona i comarca el seu primer concert i/o poder-los oferir un espai de difusió del seu art.

Cantada de Nadales

Activitat que es va iniciar amb el projecte “La Música a l’Escola” i que, a partir del 2003 està patrocinada per ESPIMSA amb la col·laboració de l'IMET. Hi participen agrupacions corals dels Col·legis de Primària de tota la ciutat.

Segells de reconeixement d'administració oberta