Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2023 L'artista Susanna Inglada arriba a Mèdol amb la seva primera exposició monogràfica a Catalunya

L'artista Susanna Inglada arriba a Mèdol amb la seva primera exposició monogràfica a Catalunya

L'artista Susanna Inglada arriba a Mèdol amb la seva primera exposició monogràfica a Catalunya

"Is this Desire?" es pot visitar a partir d’avui a Casa Canals
14/09/2023

Susanna Inglada, artista i pintora catalana que ha desenvolupat bona part de la seva carrera artística a Amsterdam, torna a casa aquesta tardor per inaugurar la seva primera exposició monogràfica a Catalunya. El Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, Mèdol, inaugura aquest dijous 14 de setembre a Casa Canals "Is this Desire?", una mostra individual que reuneix els talents que confereixen Inglada un segell distintiu al pla internacional.  

Aquest matí, la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, ha visitat l’exposició acompanyada del director de Mèdol, Vicent Fibla, la mateixa artista, Susanna Inglada, i la comissària de la mostra, Alexandra Laudo. La consellera ha destacat “la intensa projecció internacional de l’artista i la manera com aconsegueix a partir del fet més analògic com és dibuixar amb la mà, parlar d’allò més global com el poder, el gènere, la violència o les relacions humanes”. La consellera Ramos ha conclòs recordant que “mostres com aquestes ens fan reflexionar i donen sentit i valor afegit a Mèdol”. 

A "Is this desire?" l’artista presenta un conjunt de treballs recents que exploren l’imaginari i l’estètica del poder econòmic, polític i burocràtic, plasmat en els cossos i la seva relació amb el desig. A través de la pràctica de la pintura i el dibuix expandits, Inglada aprofundeix en la representació dels arquetips masculins, en la seva gestualitat i les seves actituds, sovint caricaturitzant-los, mostrant-los ridículs i afeblits. La mateixa Inglada explica que “m’agrada el contrast entre la brutalitat i la fragilitat”.  

L’expressivitat i el dramatisme dels personatges, la monstruositat i les expressions facials evoquen l’escultura clàssica. Però els rostres i les extremitats entrellaçades a l’obra de l’artista de Banyeres del Penedès es despleguen més enllà del llenç i, de forma conceptual, interpreten amb tensió teatral la crua desigualtat. 

La comissària de l’exposició, Alexandra Laudo, cita el pensador francès Jean Françoise Lyotard per explicar el dubte que planteja l’exposició, "Is this Desire?". “El desig pot ser una motivació creativa i motora, una força disruptiva i alliberadora, un impuls que empeny cap al desbordament. Però com que és una tendència a l’assoliment i a la possessió, el desig també podreix i reforça les dinàmiques de l’economia i la societat neoliberals. Alhora, aquestes dinàmiques transformen el nostre desig en un impuls de productivitat i consum”, afirma.  

“El treball de Susanna Inglada s’ha llaurat un reconeixement important a l’estranger. L’exposició monogràfica a Mèdol és una gran oportunitat per tornar a casa i captivar-nos amb l’originalitat i la personalitat dels seus talents”, explica Vicent Fibla, director del Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona. 

Susanna Inglada (Banyeres del Penedès, 1983) viu i treballa a Amsterdam (Països Baixos). Llicenciada en Belles Arts (UB), diplomada en Arts Aplicades al Mur per l’Escola d’Art de Tarragona, màster a l’Institut Frankr Mohr de Groningen (Països Baixos) i postgrau en Estudis Avançats i Recerca Basada en la Pràctica d’Arts Visuals a HISK (Gant, Bèlgica), ha estat nominada al Premi George Verbergstipendium (2013) i al Prix the Rome d’Amsterdam (2019). Va rebre el 2n Premi Guasch Couranty de pintura (2018), el Premi Generaciones (2019) i el Premi Scheffer del Museu de Dordrechts (2020). Està representada per la Galerie Maurits van de Laar, a l’Haia i a Espanya col·labora amb la galeria valenciana Gabinete de Dibujos. Durant els darrers anys, ha fet diverses residències artístiques a institucions de diferents ciutats d’Europa i Amèrica. 

L'exposició es podrà veure a Mèdol des d’avui fins al 12 de novembre. 

Segells de reconeixement d'administració oberta