El REC duu el nou talent del cinema al teatre Metropol, epicentre de la XXII edició del festival de cinema
El Festival REC encara la seva XXII edició amb una programació internacional plena de nou talent, novetats i estrenes que seduiran al públic amb grans títols alhora que reflexionen sobre els principals temes i reptes que defineixen la nostra actualitat més immediata i que volen captar l’atenció del públic sobre els principals canvis mediambientals, mediàtics i socials.
Enguany, el Festival REC —que es durà a terme del 30 de novembre al 7 de desembre—, porta un any més a la ciutat les òperes primes més destacades d’arreu del món i els llargmetratges d’estrena internacional, enguany al Teatre Metropol, escenari per excel·lència en aquesta nova edició.
Aquest dimarts, la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i el director artístic del Festival, Xavier Puerto, i la coordinadora del RECLab, Anna Fonoll, han presentat la programació de l’edició XXII, que compta una vegada més amb la coorganització de l’Ajuntament de Tarragona, refermant l’aposta clara que des del consistori es fa de la Cultura, del cinema de qualitat i dels autors novells.
Solé ha celebrat “poder presentar aquesta XXII edició del festival amb el llarguíssim i valuós recorregut del Rec i la seva importància a la nostra ciutat”, així com també ha destacat que el Teatre Metropol esdevingui enguany epicentre del festival: “Després d’haver presentat diverses projeccions especials en anteriors edicions, l’emblemàtic teatre construït per Josep Maria Jujol serà l’escenari del gruix de projeccions del XXII Festival REC i això ens omple d’orgull”. “Les projeccions en aquest espai ens situen al cor de la Rambla Nova i creiem que és important que una de les principals artèries de la ciutat pugui gaudir de l’oferta de pel·lícules d’estrena, premiades en els millors festivals internacionals, i que aporten una mirada crítica del nostre entorn i la nostra realitat”, ha detallat Solé.
Per la seva banda, el director del festival, Xavier Puerto ha expressat que “aquest espai i les seves dimensions conflueixen la línia argumental de la programació de la qual podrà fruir el públic d’aquest any, amb capacitat d’atreure a un gran nombre d’espectadors amb films acabats d’estrenar als millors festivals d’arreu del món i alhora tracten temes d’actualitat que mouen la societat”.
A més del Teatre Metropol, espai central de les activitats, el Festival REC 2022 també es viurà al Teatre Tarragona, on es celebrarà l’acte inaugural el 30 de novembre, i al Teatret del Serrallo, que acollirà les Sessions Vermut. El Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi d’Arquitectes s’estrenen enguany com a nous espais REC i acolliran les diverses jornades de la secció d’indústria.
El RECLab creix com una aposta de present i futur del REC
Entre les novetats d’enguany, cal destacar l’augment del pes de les propostes, activitats i sessions del RECLab. Després que el programa oficial Opera Prima d’enguany inclogui una pel·lícula amb ADN REC i amb una gran projecció en tots els festivals en els quals s’ha presentat com és SURO —i programi en les Sessions Vermut una altra proposta que també va participar-hi com RAMONA (estrenada internacionalment al Festival Karlovy Vary)— queda palesa la tasca que s’ha dut a terme en les darreres edicions del laboratori professional, destinat a propostes cinematogràfiques encara no finalitzades. D’aquesta manera, el RECLab 2022 creix en nombre de dies, propostes i rellevància específica dins del festival. Enguany, les jornades professionals dedicades a les possibilitats de desenvolupament i mercat per als nous projectes cinematogràfics es duran a terme de l’1 al 4 de desembre, a través d’un programa que inclou un workshop professional, el Primer Test, l’espai de desenvolupament i assaig per a projectes cinematogràfics en fase de postproducció que busquen rebre l’assessorament d’una acurada selecció d’experts internacionals. Durant dos dies, el Primer Test del Festival REC reunirà programadors i agents de venda internacionals es troben a porta tancada a les jornades d’indústria del Festival REC per aportar la seva experiència, i així afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres de directors/es i productors/es emergents. El Primer Test és un projecte del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona (PLAY Acció Cultural), amb el suport d’ACE i ICAA i la col·laboració de Catalan Films, Deluxe, el Festival l’Alternativa, el Festival de Málaga, el Cinemart Rotterdam i el Tallinn Black Nights Film Festival.
Consulteu la programació i tota la informació del Festival REC al web www.festivalrec.com.