Demà tindrà lloc la presentació del treball guanyador de la I Beca CEPAC i el lliurament del IV Premi CEPAC per a treballs de fi de grau o postgrau de temàtica castellera
L’alcalde i conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, presidirà aquest dijous l’acte de presentació del treball guanyador de la I Beca CEPAC i el lliurament del IV Premi CEPAC per a treballs de fi de grau o postgrau de temàtica castellera. Tant la beca com els premis són convocats pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) i compten amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona.
L’acte se celebrarà a les 19 h al jardí de Casa Canals i comptarà també amb la presència del president de CEPAC (Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells), Miquel Botella Pahissa.
Durant la presentació, la guanyadora d’aquesta primera edició de la Beca CEPAC, Lara Santana Torralba, presentarà públicament el treball guardonat titulat Castells i compromís. Una aproximació qualitativa i quantitativa al compromís organitzacional de les colles castelleres. Lara Santana és graduada en Psicologia per la Universitat Blanquerna-Ramon Llull i membre dels Capgrossos de Mataró.
Durant l’acte, l’alcalde lliurarà també el IV Premi CEPAC atorgat a Sandra Segarra González (de la Universitat Pompeu Fabra) i al seu treball L’impacte de les comissions feministes a les colles castelleres universitàries, així com l’accèssit serà atorgat a Laura Ruiz Floría (de la Universitat Autònoma de Barcelona), pel treball Aproximació a la regulació administrativa del món casteller: de la subvenció al contracte.
Segona edició de la beca, en marxa
El Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) acaba de convocar la segona edició de la beca de recerca sobre tema casteller. Aquesta segona edició compta també amb el suport l’Ajuntament de Tarragona i està dotada amb 4.000 euros.
En aquesta segona edició, els projectes de recerca que s’hi presentin hauran de tenir com a objectiu l’elaboració d’un treball sobre la composició humana i social de les colles castelleres actuals. L’anàlisi s’haurà de centrar en l’estudi de les característiques personals, socioeconòmiques i culturals dels castellers i castelleres que formen les colles, en la seva implicació amb el grup i en altres variables que puguin considerar-se interessants per conèixer la població castellera.
El termini de presentació dels projectes finalitza el 15 de juny. La resolució del jurat, compost pels presidents del CEPAC i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i tres investigadors coneixedors del fet casteller, es donarà a conèixer el 30 de juny del 2021.