Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2019 Un total de 294 obres participaran al Psicurt - Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental

Un total de 294 obres participaran al Psicurt - Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental

Un total de 294 obres participaran al Psicurt - Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental

Aquest certamen, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, també compta amb la secció EDUCURT, en la qual participen estudiants d’ESO, BAT i cicles formatius
05/09/2019

El Psicurt - Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental organitzat, pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, que se celebrarà a Tarragona del 10 al 13 d'octubre de 2019, ha tancat el període d'inscripció de la quarta edició, amb un total de 294 obres inscrites en la secció oficial.

A la secció EDUCURT, en què poden participar estudiants d'ESO, BAT i cicles formatius, s'hi han inscrit un total de 14 curtmetratges.

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha destacat el fet que “aquest festival és important perquè canalitza la salut mental cap a l’expressió cultural. És un certamen únic a tot l’Estat. Esperem que segueixi creixent, per això sempre comptarà amb el nostre suport”. Precisament la implicació del consistori en aquest festival ha estat un dels elements en què ha posat èmfasi el coordinador del Psicurt i vocal i referent de la Comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Jaume Descarrega: “La cultura i l’educació són motors del canvi, però malauradament a vegades només és una frase feta. En canvi, la implicació del nou Govern municipal demostra que hi aposta”. I afegeix: “El Psicurt ens permet obrir una finestra per parlar de la salut mental”.

El Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics, relacionats amb la salut mental, més importants del territori espanyol, no tan sols per la qualitat de les obres rebudes, sinó per la labor que el Psicurt fa en els centres educatius, que demanen participar en l'activitat complementària de projecció en els mateixos centres i debat posterior amb els alumnes sobre la temàtica de cadascun dels curtmetratges que poden veure.

Fins al 30 de setembre de 2019, continua obert el període d'inscripció per a la secció EDUCURT EXPRÉS. Aquesta categoria està destinada a estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO), batxillerat (BAT), cicles formatius i universitat. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L’enregistrament es farà a Tarragona durant el cap de setmana del festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització en el moment de l’inici del concurs.

Per formalitzar la inscripció, que és totalment gratuïta, caldrà omplir un formulari a la web del Festival.

Els curtmetratges finalistes d’aquesta quarta edició es projectaran, com cada any, a l’Antiga Audiència de Tarragona. L’entrada és gratuïta.

 

Què és el Psicurt?

El Festival Psicurt està organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i l’Ajuntament de Tarragona, i té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. Un projecte cultural, social i de salut que permet promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projecta la ciutat de Tarragona com a referent cultural arreu.

 

La selecció de la Secció EDUCURT (centres educatius)

INS Antoni Martí i Franquès de Tarragona
Retrat de records
Meva

INS Pere Martell de Tarragona
Caminant descalça
Vèrtebra
Sense sentits(s)

INS Vila-seca i INS Ramon Barbat de Vila-seca
Prou
Al revés
Desconnecta

INS Son Pacs de Palma de Mallorca
Feliçment diferents

INS Rodanas de Épila (Saragossa)
Ruleta rusa

INS Luis Vives de València
Bosa

INS Pirámide d'Osca
¿Y por qué yo?

INS Sant Josep Oriol de Barcelona
Això no és un tutorial

 

La selecció de la Secció Oficial

25 per cent. Ane Celaya / Jon Vivanco / Jon Bazo
27 minutos. Fernando González Gómez
Aazar. Alberto Rodríguez / Alice Labourel / Fabián Riquejo / Ignacio Acerenza / José Luis Herrera / Juan González
Agua y jabón. Francesco Cocco
Albóndigas. David F. Vega
Chenoa's fault. Abril Zamora
Congénita. Polo Menárguez
Dos vidas. Alberto Collado de Lis
Fin. Álvaro García Company
I wish. Víctor L. Pinel
La tercera parte. Alicia Albares / Paco Cavero
La tierra llamando a Ana. Fernando Bonelli
Lo cotidiano. David Lara
Mi hermano Juan. Cristina y María José Martín Barcelona
Miedos. Germán Sancho
Noel. Kike Arroyo
Perdóname. Hugo Martínez Fraile
Por qué miente la gente. Dídac Cervera Casademont
Robarte una noche. Fernando Vera Moreno
Siempre que lo cuento. Roberto Pérez Toledo
The afterbirth. Ignacio Rodó / Blanca Bonet
Tiempos muertos. David P. Sañudo
Tono menor. Iván Sainz-Pardo
Tournées. Israel González
Un cuento familiar. José Corral Llorente
Un día en el parque. Diego Porral
Una mujer completa. Ceres Machado
Uncoloured girl. Charlie García Villalba
Uno. Javier Marco Rico
Vaca. Marta Bayarri
Valor. Sergio Álvarez
Volcánica. Alberto Velasco

Segells de reconeixement d'administració oberta