Més de 3.200 espectadors en la Mostra de Teatre Jove
La Mostra de Teatre Jove finalitza avui la seva 23a edició amb la representació La calle del infierno, escrita pel novel·lista i dramaturg Antonio Onetti i representada pel grup Seven6. Més de 3.200 persones hauran assistit a la Mostra, organitzada per les conselleries de Joventut, Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i el grup de treball Teatre Jove. Aquest any, l’aparador del teatre juvenil ha representat al Metropol onze obres interpretades per col·lectius de joves amb inquietuds teatrals i culturals. La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha destacat “la tasca conjunta feta entre l’Ajuntament i els col·lectius de joves creadors de la nostra ciutat, que ha permès consolidar una programació estable i de qualitat que ja ha arribat a la seva 23a edició. En aquesta línia seguirem treballant per donar suport a la creació cultural juvenil i al foment d’espais d’exhibició cultural”. I ha afegit: “Cada any hi ha grups que s’estrenen i s’animen amb portar a escena obres de creació pròpia, la qual cosa demostra que aquesta mostra està molt viva”.
En aquesta edició, han participat onze grups de teatre de col·lectius joves, dels quals quatre són provinents de centres educatius o formatius i uns altres set grups sorgits del teatre amateur. La 23a Mostra de Teatre Jove ha representat, de la mà de més de 300 joves implicats i implicades, cinc obres de creació pròpia i sis obres d’escriptors teatrals reconeguts com Joan Cavallé, Nikolai Gógol, Carles Batlle, Maribel Masip, Juan Mayorg, Juan Cavestany i Antonio Onetti. Els grups, per ordre de representació, han estat (H)istrionis Teatre, CET-Teatre, La Faixsula (Faixa suada de l’àvia), Ara Teatre, Col·legi Lestonnac, Aula de teatre Sagrat Cor, Grup de Teatre “Vis de Vanadi”, Tornavís Teatre, SOMSET, Torralba Teatre Jove i Cia. Seven6.
Després de cada representació el consell assessor, que enguany ha estat format per la narradora Karme Gonzàlez, el periodista Enric Pujol, l’actriu i ballarina Irene Benavent i l’actor i director de teatre Àlex Manríquez, ha valorat especialment el treball en equip i cohesionat dels grups juvenils. S’ha pogut comprovar l’intercanvi i interacció, fins i tot entre les mateixes companyies i grups de teatre. Un dels fets destacats, és que els joves no fan només una proposta d’espectacle sinó que organitzen, amb veu pròpia, els detalls de la mostra. El consell assessor ha destacat la implicació i activisme cultural dels joves i han posat èmfasi en la promoció de la creació jove i en l’aposta per oferir més suports en la recerca de nous projectes teatrals. Finalment, ha assenyalat els joves com un motor visible i destacat en una afició molt tarragonina com és fer teatre.