Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2016 La Conselleria de Cultura presenta la programació d'El Teler de Llum 2016

La Conselleria de Cultura presenta la programació d'El Teler de Llum 2016

La Conselleria de Cultura presenta la programació d'El Teler de Llum 2016

El centre d’art es consolida fent seu el lema “tot l’espai per a l’art” amb propostes i artistes ben diversos
La Conselleria de Cultura presenta la programació d'El Teler de Llum 2016 Ruta en bicicleta Murs que parlen
26/04/2016

La Conselleria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona presenta la programació complerta del centre d’art de Tarragona, El Teler de Llum, per aquest any 2016, que s’ha anat gestionant els primers mesos de l’any; on es destaca la voluntat d’experimentar amb projectes expositius en llocs poc convencionals o que fins ara no s'havien pensat com a espais per mostrar-hi art. La programació per al 2016 es centra en tres grans eixos: L’art a la ciutat, Art web i Art i tu.

Des de L’art a la ciutat es continua apostant pels projectes més consolidats com les exposicions al Tinglado 2, on aquest any s’hi podran veure exposicions de Jordi Colomer i Àlvar Calvet, o les de la Crai, comissariades pels alumnes del curs de comissariat de la URV i que reivindiquen artistes del territori com el Francesc Vidal o l'Alba Sotorra, els Displays al carrer que presentaran autors com Moderna de Pueblo, El Napi o els actuals Els Presentiments; així com el projecte Murs que parlen, que torna a obrir convocatòria per apropar l’art urbà més contemporani als murs de Tarragona, i en concret, en aquesta edició, al barri de Sant Salvador.

Es tornarà a dedicar una programació especial als projectes audiovisuals més experimentals amb el RISC i es continuarà amb el projecte Monuments que vol anar "conquerint" nous espais de la via pública per a l’art contemporani. Aquest any en el porjecte Monuments, s’hi podran veure les obres de d'Antoni Alcàsser, Vanessa Pey, Manel Margalef i JM Rosselló.

Per aquesta nova edició s’ha apostat també per les intervencions realitzades pels artistes per a espais concrets, com ara els sorgits del projecte d’Estació Creactiva o, com a novetat, la intervenció que realitzarà l’artista Megan que detallarem properament.

I tots els primers dissabtes de cada mes, es podrà gaudir de la parada De Temporada amb el treball col·lectiu de 10 fotògrafs que presenten la seva producció artística a la plaça del Fòrum, i el centre d’art també acollirà el projecte La Festa als Ulls, coordinat per Pep Escoda i amb una llarga trajectòria que cada any convida un fotògraf forà perquè descobreixi Santa Tecla amb la mirada d’algú que l’observa per primer cop.

Com a novetats d’enguany, la Conselleria de Cultura a través d’El Teler de Llum presenta d’una banda, la Càpsula TV, que com el seu nom indica utilitzarà aquest mitjà per fer difusió de projectes i obres, i que per aquest any seleccionarà 3 fotògrafs; Espais per l’Art, que liderat per Laboratori Visual vol mostrar com treballa l’artista, fent participar de l’acte a la gent, començarà amb l’acció en diversos actes Performàstic!!! d’Amadeu Anguera; Llibre Exposat, amb la que es planteja desgranar cada una de les parts d’un foto-llibre, començant amb una proposta de l’artista tarragoní Pep Escoda; i finalment el projecte De menjar-se les coses: La Poesia, que participarà en el Festival Bouesia.

En l’apartat Art i tu, es desenvolupa un programa d'accions artístiques que es desplega en diversos àmbits: el social, l'educatiu, l'empresarial…etc. I es consoliden activitats de mediació que integren l'art i la creativitat en les diferents realitats quotidianes de la ciutadania com: la Capsa Ambulant d’Artistes, que enguany començarà amb un curs de dansa de la mà de la mà del reconegut artista Roberto Oliván; i l’Artista Va a l’Escola, que continua apropant l’art contemporani a les aules d’educació primària i secundària de Tarragona, amb artistes del territori com Armand, Ester Fabregat, Núria Rion o Maite Serna. I se’n presenten de noves com: Crank, que vol millorar l’experiència de treballar posant en valor el paper de l’art en el disseny i l’ús d’espais de treball, en estreta relació amb l’estudi de l’ergonomia i la comunicació interna a les empreses, i Estació expandida que amb el seu projecte Buzz, un autobús itinerant, vol interrogar a la comunitat de Bonavista sobre els reptes socials que en molts trets són comuns a l'art contemporani: la transformació de la societat industrial cap a la societat creativa, digital i del coneixement, els perills de la gentrificació en aquests canvis i l'empoderament dels valors i referents locals així com dels espais comuns i identitaris davant una cultura homogeneïtzadora.

Des de l’eix de l’Art Web, es presenta com a novetat d’enguany Art per la Ràdio, on Roger Conesa i l'Esperança Cobo han seleccionat l'artista Gerard Gil, per a què dugui a terme el seu projecte l’Onada Magnètica, proposta d'intervenció artística i radiofònica, i també Art per a la Tv, amb el que es reuniran experiències realitzades amb el projecte Transmissions o residències d'artistes en el marc d'El Teler explicats en format televisiu.

Amb tots aquests projectes, es proposa consolidar un públic que gaudeixi i visqui la programació del Teler de Llum com a seva. La Conselleria de Cultura, a través d’El Teler de Llum vol donar les gràcies a totes les persones que fan possible la programació del centre art.

Enllaç a tota la programació

http://eltelerdellum.tarragona.cat/projects/programacio-anual/

Segells de reconeixement d'administració oberta