El projecte d'art urbà 'Murs que Parlen' rep 57 propostes d'intervenció
El projecte Murs que Parlen, a través d’una convocatòria pública, ha rebut enguany més de 50 treballs, la majoria d’ells de gran qualitat i valor artístic. L’objectiu d’aquesta iniciativa de la Conselleria de Joventut i El Teler de Llum és promoure l’art urbà i reforçar els vincles creatius de la nostra ciutat. L’Associació Polígon Cultural, que coordina i dirigeix el projecte, ha seleccionat enguany quatre treballs on ha primat especialment el criteri de participació amb el veïnat i la integració de les propostes tant amb el context social com en l’espai immediat al murs on els artistes intervenen.
Els quatre creadors seleccionats, són:
- Arnau Casanoves (Reus)
- Edjinn (Barcelona)
- E1000 (Madrid)
- Mariela Ajras (Argentina)
Aquesta nova edició del projecte Murs que Parlen proposa també activitats complementàries: conferències, tallers workshop i activitats de lleure cultural i educatiu.
Murs que parlen: Projecte d’art urbà 2015 és una iniciativa de la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i El Teler de Llum -el centre d’art de Tarragona-, amb la coordinació i direcció de l’Associació Polígon Cultural, i pretén ser una aposta per l'art urbà a la ciutat de Tarragona, posant de manifest l'espai públic com una via de comunicació directa i compromesa amb l'espectador. Es tracta d’una iniciativa per promoure i donar a conèixer els artistes locals, connectant l'art amb la ciutat i els artistes amb el veïnat, i també hi participen artistes de l'àmbit nacional i internacional. És, per tant, una oportunitat per establir col·laboracions i complicitats, per compartir idees i conèixer de primera mà l'art urbà contemporani.
La intenció dels promotors és construir una ciutat connectada amb la cultura a través de la gran quantitat de solars i murs abandonats arreu de Tarragona (tant al centre com als barris), enriquir el patrimoni cultural i artístic de la ciutat i fomentar el turisme cultural.