Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2013 L'Associació de Músics de Tarragona organitza una nova edició de clínics formatius

L'Associació de Músics de Tarragona organitza una nova edició de clínics formatius

L'Associació de Músics de Tarragona organitza una nova edició de clínics formatius

L'AMT organitza entre març i abril cursos al voltant de la música, adreçats tant a músics com a la ciutadania en general
04/03/2013

L’Associació de Músics de Tarragona (AMT), amb la col·laboració de la conselleria de Cultura, presenta la vuitena edició dels clínics: 5 propostes formatives al voltant de la música, que es duran a terme al llarg de dos mesos i per primer cop es faran a la Sala Capsa de Música (Magatzem 1 de la Tabacalera). Molts dels clínics són resultat d’intercanvis amb altres entitats, cosa que no només enforteix la xarxa cultural d’una manera transversal, sinó que també ha permès que algun dels cursos sigui d’assistència gratuïta.

D’una banda, el 12 de març hi haurà la primer jornada gratuïta sobre La propietat intel·lectual (de la mà de la Cooperativa de músics Musicat), una oportunitat per a que els creadors entenguin i coneguin les diferents possibilitats de gestió de la seva obra, així com aclarir les múltiples contradiccions que el creador viu envers els seus propis drets. La Jornada comptarà amb representats destacats com Josep Maria Reig, president de la cooperativa Musicat, qui farà la presentació i Antoni Mas, que ens explicarà què és la Propietat Intel·lectual. Seguidament, les gestores d’aquests drets tindran la paraula, com ara els representants d’AIE (Artistes, Intèrprets i Executants) Luis Mendo, vicepresident i Carlos López, director de l’Assessoria Jurídica. Intervindran també Ramon Muntaner, director de l'SGAE a Catalunya i Balears i Magda Armengod, coordinadora del departament de socis de Catalunya.

El 19 de març, es donaran a conèixer els efectes psicològics de la música gràcies al clínic de Musicoteràpia impartit per Isabel Agudo Cadarso, musicoterapeuta, directora del centre de Musicoteràpia de Barcelona, Coordinadora del Màster de Musicoteràpia d’ISEP i Presidenta de l’Associació catalana de Musicoteràpia. Són nombroses les aplicacions de la música envers la salut física i emocional i pel desenvolupament de les capacitats d’expressió i comunicació que afavoreixen les nostres relacions socials. Un curs d’interès general i gratuït que donarà eines per utilitzar la música en diverses circumstàncies.

A l’abril, dos clínics complementaris ajudaran als alumnes a desenvolupar la seva actitud i personalitat a l’escenari. D’una banda, el dia 20 d’abril de 10 a 14h serà el torn de Gaudir a l’escenari, impartit per l’actriu i coach tarragonina Mercè Rovira i Lourdes Alegret, que mostraran diferents eines per afrontar el pànic escènic i aconseguir una presència davant del públic natural i segura. La comunicació no verbal, la percepció dels altres a l’escenari, la percepció del propi cos, són alguns dels aspectes que desenvoluparem amb ella.

Complementarà aquesta jornada, el curs de La veu amagada, segona cita del mes d’abril, que serà el dia 27 de 10 a 14h, a càrrec de la cantant Rocío Romero Grau. Per tercer any consecutiu, aquest clínic convidarà als assistents a indagar i percebre la pròpia veu. Un treball que comença des de la detecció de les dificultats de cadascú, compartides en grup i tractades mitjançant diferents exercicis Aquests dos clínics mantindran els preus populars d’altres anys.

Tancarà el cicle formatiu d’aquest any a l’aMt el clínic Autogestiona’t, a on formacions i músics del territori mostraran les diferents i possibles vies per a l’autogestió.

Segells de reconeixement d'administració oberta