Els Catarres actuen aquest divendres al Metropol
El grup revelació d’aquest estiu arriba a Tarragona. Els Catarres actuaran aquest divendres 18 de novembre al Teatre Metropol, després d’haver arrasat a les xarxes socials i a Youtube amb la seva cançó “Jenifer”, que aborda en to irònic “l’amor prohibit” entre un jove nacionalista català i una “choni” castellanoparlant i discotequera.
L’èxit d’Els Catarres arriba després de pocs mesos d’haver compost la cançó “Jenifer” i sense cap promoció discogràfica pel mig i suposa un èxit musical gràcies a les noves possibilitats de comunicació que ofereix la xarxa. De fet, el grup defensa la música lliure, no creuen en l’actual sistema discogràfic i han decidit regalar la seva música des de la seva pròpia pàgina web. Un any després de la formació del grup, han aconseguit una gran popularitat i actuen arreu de Catalunya.
L’actuació serà a les 21.30 h i les entrades es poden adquirir a les mateixes taquilles del Teatre o bé a través de Servicaixa.
Concert de Santa Cecília
Dissabte dia 19 de novembre, i en el marc de cicle Tarragona Clàssica, el Teatre Metropol també serà l’escenari del Concert de Santa Cecília. En honor a la patrona dels músics, la Banda Unió Musical de Tarragona oferirà un concert amb tres parts on intervindran les diferents formacions musicals de què es composa l’entitat. A la primera part actuarà la Banda d’Iniciació, formada pels músics més joves i els adults que fa poc que han començat els estudis. A continuació actuarà la Banda Juvenil, per acabar amb la Banda Simfònica. Es tracta de l’única ocasió en tot l’any en què tots els músics de la Unió Musical comparteixen escenari. El seu director, Òscar Miguel Losada, nascut a la Sènia i amb una llarga experiència en direcció de banda, serà l’encarregat de liderar la Banda Simfònica en aquesta nova etapa després de tants anys d’estar sota la direcció de Joan Baptista Meseguer.
Comèdia i Cabaret amb “Rive Gauche”
D’altra banda, diumenge arriba al Metropol l’obra Rive Gauche, de Marc Rosich, dirigida per Rafael Duran. L’espectacle, de comèdia i cabaret, ens transporta al París d’entreguerres, en un ambient privilegiat i ple de sofisticació. Rive Gauche és també la història de dues dones avançades al seu temps que aconsegueixen gràcies a la seva passió per la literatura la difusió d’aquest art i el recolzament als escriptors en els que creien.
Shakespeare and Company i La maison des amis des livres, les dues llibreries que al 1921 se situaven a banda i banda del parisenc carrer de l’Odéon, no eren fruit de la competència, sinó de la més gran de les complicitats entre les seves dues mestresses i instigadores, Sylvia Beach i Adrienne Monnier.
I d’aquesta manera el carrer de l’Odéon, flanquejat per aquests dos fars, es va convertir en una de les artèries principals de la vida artística de la riba esquerra dels anys vint: James Joyce, Gertrude Stein, Paul Valéry i André Gide entre d’altres. I era des de les còmodes butaques dels seus establiments on les seves propietàries promovien la lectura dels llibres que estimaven.
L’obra, amenitzada amb cabaret, té un cost de 12 i 15 euros. Les entrades es poden adquirir a les taquilles del Teatre així com a través de Servicaixa.