Esteu aquí: Inici Què hem fet Cicle Veus de Poeta Roser Guasch (juny 2019)

Roser Guasch (juny 2019)

Primavera Literària 2019. Veus de Poeta

Els secrets de la terra. Sobre la poesia de Roser Guasch

Diu que escriu des que va aprendre’n. És per això que va estudiar la carrera de Filologia Catalana i després dos cursos de Doctorat en llenguatges narratius a la URV. Va néixer a les Masies de Sant Miquel (Banyeres del Penedès). Es dedica a l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a l’Institut Tarragona i viu a Tarragona.

El camí literari l’inicia amb la publicació del relat “Saps qui és Camille Claudel?”, dins el llibre Suc de Llimona, del col·lectiu Cisca Lafell (Columna, 1996). El 1998 guanya ex aequo el premi Miquel Martí i Pol, amb l’obra L’amistat de les pedres (Arola, 1999), que enceta la col·leció Dàctil Poesia. El mateix 1999 guanya el tercer premi Joan Duch de Juneda amb l’obra Lliris de mar, que es publicarà al volum Batecs (Fonoll, 2000).

L’any 2002 publica el recull “Josep Cañas. El retorn de Mèxic”, a Revista de Girona, i el 2003, Plena de tu (Trujal). El 2005, La terra del record (Arola), un llibre de poesia amb pintures de Maria Teresa Baltasar. L’any 2007 escriu per encàrrec el llibre de narrativa Cambrils, espais per a la calma (Arola), amb fotografies de Rafael López-Monné, traduït a l’anglès i a l’espanyol. L’any 2009 publica el poemari Fulles de llorer (Arola). El segueixen Platja Llarga i Vindrà la nit (ambdós, Arola, 2015), aquest últim amb pintures de Joan Descals.

També ha publicat assaigs literaris sobre l’obra de Maria Àngels Anglada, d’entre els quals destaquen: “M. Àngels Anglada: La poesia és un dels petits reductes de llibertat que encara tenim” (Revista de Catalunya, 2000), “La poètica de Maria Àngels Anglada” (Serra d’Or, 2000) i “El cor. Pretext poètic en la poesia de Maria Àngels Anglada” (Actes del Dotzè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, 2003).

Trobareu més informació en aquest enllaç.

Podeu veure el vídeo sencer de l'acte en aquest enllaç.

 

 

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta