Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2021 La tradicional recepció al sector de les lletres i altres cites literàries destacades, preliminars del Dia del Llibre

La tradicional recepció al sector de les lletres i altres cites literàries destacades, preliminars del Dia del Llibre

La tradicional recepció al sector de les lletres i altres cites literàries destacades, preliminars del Dia del Llibre

La Biblioteca Pública i l'Escola de Lletres ofereixen aquesta primavera nombrosos tallers i clubs de lectura
09/04/2021

Escriptors i escriptores, editors, llibreters, bibliotecaris, ensenyants i altres persones i entitats seran els encarregats d’iniciar com és habitual a Tarragona la festa del Llibre. Ho faran a la tradicional recepció al sector de les lletres que tindrà lloc el proper dimecres 14 d’abril als Jardins de Casa Canals. L’escriptora convidada enguany és la vallenca Margarida Aritzeta, de llarga trajectòria literària i també com a professora de la URV, reflexionarà sobre la situació de les lletres.  Juntament amb ella, alguns dels autors i autores del Camp de Tarragona que presenten novetat literària per aquest Sant Jordi tindran ocasió de llegir un breu fragment de la seva obra. L’acompanyaran Alfons Cama, Lluís Castellví, Teresa Duch, Núria Freixa, Gabriel GuaschJorge Muñoz ParralIsabel Ortega, Emilia Privat, Joan Rioné, Josep Santesmases i Roser Vidal

L’agenda literària d’aquests dies però, arriba carregada amb altres presentacions de llibres. Aquest dissabte dia 10 tindrà lloc la presentació online, a través del web www.petropolis.cat, a les 19 h, del llibre Quadern de l'ornitòleg, de Juan Carlos Elijas (Petrópolis). Dilluns dia 12, el Teatre Tarragona acollirà la presentació de L’home que va viure dues vegades, de Gerard Quintana (Columna), premi Ramon Llull 2021. La darrera novel·la de l’autor tarragoní Alfons CamaEl llarg silenci dels botxins (Trípode), es presentarà el proper dia 15 al Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. També aquest mateix dia, la Sala Trono acollirà la presentació de Napalm al cor de Pol Guasch. El darrer premi Anagrama d’assaig és obra d’aquest tarragoní que, malgrat la seva joventut (1997) ja acumula una intensa trajectòria.  

Una altra de les presentacions destacades serà la del premi Pin i Soler de 2020, Tsunami, d’Albert Pijuan, que tindrà lloc el 21 d’abril, al vestíbul del Teatre Tarragona. El seu autor, que ja ha assolit una llarga trajectòria de reconeixements per aquesta obra, rebrà durant la presentació per part de l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, la Musa dels Premis, en haver de suspendre l’any passat l’acte presencial.  La presentació anirà a càrrec de Jaume C. Pons Alorda, guanyador del Premi Pin i Soler el 2019.

El 6 de maig es presentarà L’artista del tupè i altres relats, de Nikolai Leskov, en traducció de Xènia Dyakònova. Una col·lecció de relats que retraten l’ànima russa, amb la qual la poeta i traductora Xènia Dyakòoova va guanyar el Premi Vidal Alcover de traducció l’any 2016. Leskov, tot i que no és dels autors russos més coneguts, era el preferit de Txèkhov. L’acte tindrà lloc al Teatre Tarragona a les 19.30 h. 

Tallers de creació literària i clubs de lectura

La programació es completa aquests dies amb una àmplia oferta de tallers de creació literària i clubs de lectura de la mà de l'Escola de Lletres de Tarragona i de la Biblioteca Pública de Tarragona. Concretament, durant el mes d’abril, hi ha un taller de poesia, a càrrec d’Adrià Targa, i un altre d’escriptura creativa, a càrrec de la periodista Agnès Llorens. La mateixa Agnès Llorens n'ofereix un sobre com han plantejat els escriptors de tots els temps figures tan controvertides com els àngels, els dimonis i la temptació i, ja al maig, un altre sobre com la literatura i el món audiovisual han tractat les pors del present per a construir els relats del futur. Els clubs de lectura que organitza habitualment la biblioteca, estaran dedicats aquest mes d’abril a: autors italians, a càrrec de Maria Roig; Àlbums il·lustrats, a càrrec d’Imma Pujol i Conxita Gil; Novel·la negra: Crims del nord glaçat, a càrrec de Margarida Aritzeta; Novel·les feministes per llegir el món, a càrrec d’Helena Casas Perpinyà; Llegir el Teatre, a càrrec de Cinta Ramon; Lectura fantàstica, a càrrec de Paula Jarrin, i Còmic, a càrrec d’Emili Samper. Per a més informació sobre aquests tallers i clubs de lectura, que majoritàriament són virtuals, cal adreçar-se als webs de l'Escola de Lletres de Tarragona i de la Biblioteca Pública de Tarragona.

Finalment, aquest abril també engega el projecte Clic de la companyia TeclaSmit. Aquest cicle de teatre de creació, que compta amb la col·laboració del departament de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, pretén oferir una visió general de l’obra dramàtica de l’autor tarragoní Sergi Xirinacs. Així, al llarg del cicle, es podran veure tres obres seves: CosinesRonda de vigilància i Família. Aquest mes és el torn de Cosines, la primera de les obres en representar-se, que es podrà veure els dies 14 i 15 d’abril, en dues sessions cada dia, a les 18 i a les 20 h a la caixa escènica del Teatre Tarragona. 

Recordem que l’activitat de la Primavera Literària s’allargarà fins a finals del mes de juny però, a causa de les dificultats de la previsió a mitjà termini, el detall de la programació s’anirà actualitzant periòdicament.  

Consulteu totes les activitats previstes de la Primavera Literària.

Segells de reconeixement d'administració oberta