Cap de setmana intens per a la Tardor Literària 2013
Aquesta tarda, amb l’espectacle Tarragona llegeix Espriu a les 20h a la Cooperativa Obrera, arrenca un cap de setmana intens d’activitats literàries que culminarà amb un Congrés sobre Pompeu Fabra organitzat per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Demà dissabte tindrà lloc el 5è passatge del Terror literari Els malsons de H. P. Lovecrat en diferents passis cada 15 minuts, per la porta del Pretori de la plaça del Rei.
Adjuntem els actes del cap de setmana:
Divendres 15 de novembre
Tarragona llegeix Espriu
A les 20h a la Cooperativa Obrera de Tarragona
Espectacle intermultidisciplinar de diferents col·lectius i artistes tarragonins. Emmarcat dins l’Any Espriu. Amb l’objectiu de donar a conèixer fragments de la seva obra i oferir l’oportunitat de participar en l’espectacle a diversos col3lectius de la ciutat.
Dissabte 16 de novembre
A les 11h. Ruta literària de Vincent Andrés Estellés: La relació del poeta amb la ciutat de Tarragona.
5è Passatge del Terror Literari: De les 18 a les 20.30 h. Pretori-Circ Romà de Tarragona. Entrada per la plaça del Rei.
Els malsons de H. P. Lovecratf. Què somia un mestre del terror? Quan la llum fuig, els fantasmes de la ment d’un geni creador maleit com és Lovecraft campen lliures. Un viatge literari ple d’esgarrifances, acompanyats dels monstres que s’allotgen a les habitacions quan ningú mira.
Llegendes entre Còmics: De 18 a 21h, Espai Jove Kesse. Partirem de les llegendes urbanes més universals per conèixer el procés de la narració gràfica a través de les vinyetes i els secrets de la composició de les pàgines d’un còmic. Dins el Cicle “La ciutat a cau d’orella, Llegendes urbanes”.
Diumenge 17 de novembre
Interacció teatral: A les 19h al Seminari. A partir de l’obra poètica de Vicent Andrés Estellés. A càrrec dels grups Tornavís, Seven6, Histrionis i Vis de Vanadi.
Dilluns 18, dimarts 19 i dimecres 20 de novembre
IV Col·loqui internacional “La lingüística de Pompeu Fabra”: Al Campus Catalunya. Trobades acadèmiques amb l’objectiu de reprendre amb aquesta nova edició la voluntat d’oferir un fòrum periòdic per a la reflexió profunda i plural sobre els diversos aspectes de l’obra del referent principal en la codificació de la llengua catalana, Pompeu Fabra. Aprofitant l’ocasió, es commemora el centenari de les Normes Ortogràfiques de l’IEC.
Més informació a lletres.tarragona.cat