Esteu aquí: Inici Agenda 2024 TadorLit24 Recital de l'Any Víctor Balaguer i Montserrat Vayreda a càrrec de Josep Pedrals

Recital de l'Any Víctor Balaguer i Montserrat Vayreda a càrrec de Josep Pedrals

Recital de poesia inèdit a càrrec del poeta i rapsode Josep Pedrals, que combina textos de Víctor Balaguer i de Montserrat Vayreda.

L'11 de desembre de 1824 naixia a Barcelona l'escriptor i polític català Víctor Balaguer i Cirera, fundador de la Biblioteca Museu que porta el seu nom a la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Aquest 2024, doncs, es compleixen 200 anys del seu naixement. La trajectòria de Balaguer, tant acadèmica com professional, es desplega en múltiples àmbits: el periodisme, la història, la literatura, la política... Personatge cabdal de la Renaixença, mestre del Gai Saber, autor del nomenclàtor de l’Eixample de Barcelona, ministre de Foment i d'Ultramar, senador i filantrop, la seva figura ha estat tractada i revisada en nombroses ocasions, com en deixa constància una selecta bibliografia dedicada al personatge.

Montserrat Vayreda i Trullol va néixer a Lladó (Alt Empordà) el 28 d’agost de 1924. És sobretot coneguda com a poeta, però cal recordar que no només va escriure poesia. Els pobles de l’Alt Empordà, la seva obra magna en prosa, es va publicar en edició de bibliòfil entre 1978 i 1990. Aquesta obra, intensament viscuda, entre crònica periodística —amb crítica constructiva inclosa— i descripció històrica i paisatgística, inclou també un poema original dedicat a cadascun dels pobles. L’obra ha estat reeditada darrerament en quatre volums i torna a ser avui a l’abast del lector. 

Per a més informació, podeu dirigir-vos presencialment als Serveis Tècnics de Cultura (carrer Major, 14), trucar al telèfon 977 25 15 00 o bé enviar un correu electrònic a l'a/e sttarragona.cultura@gencat.cat.

 

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Recital de l'Any Víctor Balaguer i Montserrat Vayreda a càrrec de Josep Pedrals
Què
Lletres
Quan
19/12/2024 19:00 to 20:30
Programació
Tardor Literària
Localització
Telèfon de contacte
977 25 15 00
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta