Esteu aquí: Inici Agenda 2024 TadorLit24 100 anys del naixement de Vicent Andrés Estellés - Els versos del fill del forner

100 anys del naixement de Vicent Andrés Estellés - Els versos del fill del forner

Els versos del fill del forner, un recorregut per la poesia de Vicent Andrés Estellés, amb Elies Barberà, rapsode, i Aleix Puig, violinista.

Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924- València el 1993) és el més gran poeta valencià de la contemporaneïtat. La seua doble vocació de periodista i de poeta li ha permès alçar una crònica sentimental del viure dels valencians i les valencianes entre les dècades dels cinquanta i els noranta del segle passat. Estellés atresora una obra vastíssima, d’una qualitat lírica i humana extraordinària.

Els versos del fill del forner és un recital íntim i intens de veu i acordió (i piano) que recull més d’una vintena poemes d’alguns dels llibres més celebrats d’Estellés. Llibre de meravelles, Horacianes, L’Hotel París i El gran foc dels garbons són els llibres que hi serveixen de base i que vehiculen la tria principal dels poemes del recital. Tot i això hi ha poemes d’altres llibres seus com Xàtiva o Cançoneret de Ripoll, per exemple, que hem volgut incloure en el nostre recital.

Amb Els versos del fill del forner fem arribar al públic les paraules, els ritmes i les imatges dels poemes d’Estellés d’una manera directa i emotiva, perquè el públic els hi puga gaudir a bastament, tot visitant els temes més recurrents de la seua obra: els orígens humils, els anys de la postguerra espanyola, l'amor sensual, l’estima per la terra, pel país, per les petites coses de la vida diària; el sexe, la mort...

100 anys del naixement de Vicent Andrés Estellés - Els versos del fill del forner
Què
Lletres
Quan
11/10/2024 19:00 to 20:00
Programació
Tardor Literària
Localització
Preu
Accés lliure amb aforament limitat
Organitzat per 
Òmnium Tarragonès
Hi col·labora
Escola de Lletres i Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta