Diada castellera de Santa Tecla - el Primer Diumenge

Santa Tecla Tarragona

Què Cultura popular i festes
Quan 15/09/2024 12:00 to 14:00
Programació Santa Tecla
Localització
Afegeix a la teva agenda...

Sortida al balcó principal de l’Ajuntament dels caps de colla de Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca, acompanyats per l’alcalde de la ciutat.

En primer lloc, des de la rotonda del Palau Municipal, es durà a terme el sorteig de la diada castellera. Un cop les colles hagin entrat a plaça i mentre es preparen per a la diada, els caps de colla s’adreçaran a l’interior de l’Ajuntament. Amb la voluntat de recuperar el ritual i l’emoció de saber el torn d’actuació instants abans de l’hora de començar, els caps de colla aniran sortint al balcó de l’Ajuntament segons el resultat del sorteig: en primer lloc el de la colla que obrirà plaça, en segon lloc el segon de ronda, i així fins al quart. Quedaran situats el primer al costat de l’alcalde i el quart, el més allunyat.

Tot seguit, inici de la diada castellera de Santa Tecla - el Primer Diumenge. Per aquesta diada cada colla intervé per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes, i la colla que no completi les tres construccions pot arribar a fer fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tancaran l’exhibició i s’executaran seguint també l’ordre d’actuació.

Durant tota la diada castellera, Ematsa instal·larà a la plaça un punt d’hidratació d’accés lliure.

Acte retransmès en directe per TAC12, La Xarxa i Tarragona Ràdio

Per acabar, toc de vermut amb els grallers i timbalers, mentre a la rotonda del Palau Municipal els enxanetes, els caps de colla i els presidents són saludats per l’alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales.

square_img
12/09/2024

La Crida encén aquest divendres la metxa de Santa Tecla

El cap de setmana es destacarà per la 40a Mostra de Folklore Viu i la diada castellera del primer diumenge, entre molts d'altres actes

Vegeu-ne més
square_img
06/09/2024

Carburos Metálicos dona suport a les festes de Santa Tecla

L'alcalde Viñuales ha firmat l'acord amb l'empresa aquest divendres

Vegeu-ne més
square_img
06/09/2024

Cap de setmana carregat d'assajos i celebracions de les entitats, els actes previs a Santa Tecla 2024

A principis de setmana s’inauguraran dues exposicions de la festa

Vegeu-ne més
square_img
05/09/2024

L’Ajuntament de Tarragona i BBVA s’alien novament per les festes de Santa Tecla

Signen un acord de col·laboració que també inclou el patrocini de l’Scan

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!