El Pregó de Santa Tecla

Santa Tecla Tarragona

Què Cultura popular i festes
Quan 21/09/2024 18:30 to 19:15
Programació Santa Tecla
Localització
Afegeix a la teva agenda...

Obertura solemne del balcó principal del Palau Municipal, sortida dels Macers de la Ciutat i, com mana el costum, primer Toc de Pregó a càrrec de les dues trompetes del Consell Municipal. Tot seguit, l’alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales Elías, glossarà des del balcó principal la pregonera de la Festa Major 2024. A continuació, segon Toc de Pregó, que donarà pas al Pregó.

La Pregonera

Griselda Pastor i Llopart. Aquesta tarragonina nascuda el 1961 va començar a treballar com a periodista als estudis de Ràdio Reus a Tarragona, i també va ser corresponsal local de l’Agència EFE a la nostra ciutat. Després d’una etapa com a responsable de la informació política a Ràdio Barcelona, va marxar a París per fer la seva formació en temes europeus a la Fondation Journalistes en Europe. Guardonada amb el Premi Salvador de Madariaga el 2004 i amb el Premi Ernest Udina 2018 per la seva trajectòria europeista, el 2019 va rebre la menció especial del Premio Internacional Libertad de Prensa de la Universitat de Màlaga. Ha estat vicepresidenta de l’Associació de la Premsa Internacional (API), on també ha representat els corresponsals de mitjans de comunicació espanyols. Des del 1998 és corresponsal a Brussel·les per a la Cadena SER.

A l’acabar, tercer i últim Toc de Pregó, que anuncia l’aparició de la Senyera de la ciutat mentre esclaten les 21 salves dels morterets. Alhora, des del campanar de la Catedral, els Tocs de Pregó s’afegeixen a un dels moments sonors més esperats. Finalment, la Tronada del Pregó, a càrrec de la Pirotecnica Poleggi de Canepina (Itàlia), trons que des de la plaça més tarragonina s’escamparan per tots els racons de la ciutat.

Acte retransmès en directe per TAC12 i Tarragona Ràdio.

square_img
12/09/2024

La Crida encén aquest divendres la metxa de Santa Tecla

El cap de setmana es destacarà per la 40a Mostra de Folklore Viu i la diada castellera del primer diumenge, entre molts d'altres actes

Vegeu-ne més
square_img
06/09/2024

Carburos Metálicos dona suport a les festes de Santa Tecla

L'alcalde Viñuales ha firmat l'acord amb l'empresa aquest divendres

Vegeu-ne més
square_img
06/09/2024

Cap de setmana carregat d'assajos i celebracions de les entitats, els actes previs a Santa Tecla 2024

A principis de setmana s’inauguraran dues exposicions de la festa

Vegeu-ne més
square_img
05/09/2024

L’Ajuntament de Tarragona i BBVA s’alien novament per les festes de Santa Tecla

Signen un acord de col·laboració que també inclou el patrocini de l’Scan

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!