Presentació de la novel·la guanyadora del Premi Pin i Soler 2024, El cavall de Przewalski, de Marta Soldado

Santa Tecla Tarragona

Què Art, Lletres, Xerrades i congressos, Exposicions
Quan 17/09/2024 19:00 to 20:00
Programació Santa Tecla
Localització
Organitzat per Casa de les Lletres, Premis Literaris Ciutat de Tarragona i Angle Editorial
Afegeix a la teva agenda...

A càrrec de la mateixa autora, Marta Soldado, i de Núria Cartanyà, periodista de Tarragona Ràdio. Intervenció de l'editora d'Angle, Rosa Rey, i de la consellera de Cultura de l'Ajuntament, Sandra Ramos.

Enguany, en què aquest premi literari ha batut el rècord històric de participació, la novel·la guanyadora de Marta Soldado ens permet visitar una part concreta de l’Europa actual a través d’un personatge poc habitual.

"En les immediacions de la central de Txernòbil, amb el rerefons de la guerra d’Ucraïna, un soldat rus dispara a un cavall de Przewalski –els únics exemplars de cavalls salvatges del món– i el fereix en una cuixa. Ranquejant, separat de la manada, el cavall aconsegueix fugir.

L’Elena i el Sergei treballen a la zona d’exclusió de Txernòbil estudiant la fauna que hi sobreviu sota els efectes de la radiació. Troben el cavall i aconsegueixen curar-lo, però l’animal s’haurà d’adaptar a viure amb els humans. Alguns el tractaran bé, d’altres gens. El cavall de Przewalski canviarà per sempre. I els homes i les dones que s’hi relacionin també canviaran per sempre.

Seguint l’estela de l’abraçada de Nietzsche a un cavall a Torí l’any 1889 o de la pel·lícula El cavall de Torí, de Béla Tarr, Marta Soldado presenta una novel·la protagonitzada per un cavall, que s’interroga sobre els vaivens entre humanitat i animalitat, què és el que ens fa humans i quina mena de vincle podem crear amb les altres espècies."

Marta Soldado

Ha publicat dues obres: la novel·la La felicitat d’un pollastre a  l’ast (L’Altra Editorial, 2018) i la crònica literària El cap i la cua del  drac (Comanegra, 2022). A més, ha col·laborat al llibre col·lectiu Reinventing Eastern Europe: Imaginaries, Identities and Transformations amb el capítol «The Angel of Nostalgia Trapped Between East and West».

square_img
12/09/2024

La Crida encén aquest divendres la metxa de Santa Tecla

El cap de setmana es destacarà per la 40a Mostra de Folklore Viu i la diada castellera del primer diumenge, entre molts d'altres actes

Vegeu-ne més
square_img
06/09/2024

Carburos Metálicos dona suport a les festes de Santa Tecla

L'alcalde Viñuales ha firmat l'acord amb l'empresa aquest divendres

Vegeu-ne més
square_img
06/09/2024

Cap de setmana carregat d'assajos i celebracions de les entitats, els actes previs a Santa Tecla 2024

A principis de setmana s’inauguraran dues exposicions de la festa

Vegeu-ne més
square_img
05/09/2024

L’Ajuntament de Tarragona i BBVA s’alien novament per les festes de Santa Tecla

Signen un acord de col·laboració que també inclou el patrocini de l’Scan

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!