Amb motiu de la celebració dels actes de Carnaval, la Biblioteca Hemeroteca Municipal i Tarragona Cultura inicien la secció virtual Històries del Carnaval, que es desenvoluparà al T/Blog (http://tblog.tarragona.cat) i a les xarxes socials de Cultura i Patrimoni des d’avui i fins al dia 17 de febrer. Durant aquest període cada matí es recuperaran imatges antigues del Carnaval tarragoní, que seran comentades per alguns dels seus protagonistes en primera persona.
A la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona es conserva una col·lecció de fotografies que recullen diversos aspectes del Carnaval dels anys 1982-1985. Juntament amb Tarragona Cultura, la Biblioteca Hemeroteca vol ara donar-les a conèixer a través de les xarxes socials i convidant a alguns dels seus protagonistes perquè parlin de records, anècdotes i vivències d’aquells anys. Per això, es publicaran diàriament una sèrie d’imatges fetes per Ramon Torrents d’Enfoc, Àngel Catena i Pajares, que aniran acompanyades dels comentaris de les persones que hi apareixen. Els convidats a fer aquesta mirada al passat són Eduard Boada, Joan Cavallé, Sansa, Ester Roca, Pep Blay, Magda Puyo, Francina Massó i l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros.
A través de les fotografies i les anècdotes que explicaran es podran veure les diferències que la festa mantenia respecte de l’actualitat. Alguns dels actes que se celebraven aleshores ja són història, com la sangria elaborada per Eduard Boada o la Guerra de la Farina, que tenyia els carrers de blanc. Els alumnes de l’Escola Municipal d’Art Dramàtic eren els encarregats del Seguici del Rei i la Reina i de les aules en resultaria un bon planter d’actrius i actors tarragonins. A més, recordarem com l’any 1985 sortia per primer cop el Ball de Diables durant el Carnaval.
D’altra banda, avui també començarà l’activitat del Tuitaire Convidat, el gestor cultural i actor Jordi Gómez, que piularà la seva visió personal del Carnaval a través del perfil de Tarragona Cultura (http://twitter.com/tgncultura). Els seus tuits aniran signats amb les sigles JG, la qual cosa permetrà distingir-los de les piulades institucionals.
Finalment, recordem igualment que les etiquetes oficials de la festa són #CarnavalTGN i #FandeTGN.
L’alt nivell de les comparses tarragonines i el bon funcionament de la plaça de la Disbauxa, entre el més destacat
Vegeu-ne mésColours Fantasy rep el segon premi
Vegeu-ne mésDilluns el certamen Tarragona Drag celebra els seus vint anys
Vegeu-ne mésEs distribuiran racions al Mercat Central i al Mercat de Torreforta a partir de les 10 del matí fins a exhaurir existències
Vegeu-ne més