L'art és el centre
El Centre d’Art Tarragona va engegar una nova etapa el 2018 amb l'objectiu d'impulsar l’exhibició, la producció i la difusió de les arts visuals contemporànies a la ciutat. El projecte est adherit a la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya i ha comptat fins a finals del 2019 amb la complicitat de l’Autoritat Portuària de Tarragona, que ha cedit el Tinglado 2.
Des de llavors, en el marc d'aquest espai, el Centre va exposar l’obra d’artistes tan sòlids i reconeguts com Joan Morey, Cabosanroque, José Manuel Navia, Marcel Pey, Pep Escoda, Pere Español, Maria Montes o Joana Biarnés, al costat d’alguns artistes emergents de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona.
Al llarg d'aquest temps el Centre també va començar a treballar en la producció pròpia i a desenvolupar una tasca pedagògica amb voluntat de captar nous públics i apropar l’art contemporani al ciutadà i que va donar entrada a la diversitat dedicant-se puntualment a l'exhibició dels treballs duts a terme per entitats que treballen diàriament amb sectors socials desafavorits (dins del programa Diversiart).
A partir de l'any 2020, l'Ajuntament de Tarragona va considerar necessari fer un salt endavant cap a una proposta més ambiciosa en espais i en concepte. Va ser el moment en què la Casa Canals va passar a ser-ne la seu administrativa i centre de recursos, amb 3 espais diferents:
- Sala per a l’intercanvi, la formació i l’organització de trobades
- Sala expositiva de mitjà format
- Jardí de la planta noble, per a activitats i instal·lacions diverses