Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2024 OCTUBRE Acte de lliurament de la Copa del III Concurs, de 1952, als Nens del Vendrell i la Colla Joves Xiquets de Valls

Acte de lliurament de la Copa del III Concurs, de 1952, als Nens del Vendrell i la Colla Joves Xiquets de Valls

La III edició del Concurs de Castells va tenir lloc el diumenge 28 de setembre del 1952 i van resultar guanyadores, ex- aequo, les Colles dels Nens del Vendrell i la Muixerra de Valls, totes dues amb 2.100 punts. Els castells assolits per ambdues formacions van ser el 2 de 7, el 4 de 8 i el 3 de 7 aixecat per sota. Els caps de colla eren, per part dels Nens del Vendrell, en Jan Julivert, i per part de la Muixerra de Valls, l’Antoni Domingo Fuguet.

Donat que ningú havia previst que es pogués produir un empat, només hi havia preparada una copa per a la colla guanyadora, amb la qual cosa, previsiblement, es va acordar no donar-la a ningú i fer arribar els dos guardons més endavant. Aquest lliurament, però, pel que sabem, mai es va produir. Quedava pendent, per tant, 72 anys després, el lliurament d’aquests guardons a aquestes dues colles.

L’Ajuntament de Tarragona i el Concurs de Castells han volgut rescabalar a les dues colles d’aquesta situació amb un acte casteller i institucional, a celebrar a l’Ajuntament de Tarragona, amb la participació de les dues colles i una representació institucional dels ajuntaments del Vendrell, Valls i Tarragona, com a amfitrió.

Per raons històriques considerem que la Colla Joves Xiquets de Valls és qui haurà de recollir aquest guardó, com a hereus de l’antiga colla de la Muixerra de Valls.

El trofeu és una reproducció aproximada del trofeu de l’any 1952.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Acte de lliurament de la Copa del III Concurs, de 1952, als Nens del Vendrell i la Colla Joves Xiquets de Valls
Què
Cultura popular i festes, Patrimoni i història
Quan
03/10/2024 19:00 to 20:00
Programació
Concurs de Castells, Tarragona, Ciutat de Castells
Localització
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta