Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2024 El cicle Estiu amb Cooperació tanca amb més de vint activitats exitoses

El cicle Estiu amb Cooperació tanca amb més de vint activitats exitoses

El cicle Estiu amb Cooperació tanca amb més de vint activitats exitoses

El Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya es consolida a Tarragona amb quatre projeccions
El cicle Estiu amb Cooperació tanca amb més de vint activitats exitoses Imatge d'una de les sessions de cinema FICAC.
25/07/2024

Durant el mes de juny i juliol s’han dut a terme més de 20 activitats gratuïtes de la conselleria de Cooperació per fomentar el debat al voltant de la necessitat d’un canvi de mirada i d’una transformació en l’actual model de desenvolupament. Fent ús de la cultura com una eina de transformació social i mitjançant projeccions cinematogràfiques, fotografia, música, dansa, cuina i xerrades de reflexió diverses.

El cicle d’estiu ha comptat amb el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya – FICAC. Un festival que va néixer l’any 2022 amb la vocació de convertir-se en una cita clau en els diferents municipis per superar la imatge que es projecta del continent africà a través de les seves cinematografies. La iniciativa té com a objectiu convertir-se en un espai d’entreteniment i difusió que, a través del cinema, perquè la cultura serveix per a modelar la consciència, connectar-se i articular-se amb el teixit cultural, educatiu i social i, especialment, amb les diàspores africanes a Catalunya.

EIXOS TEMÀTICS

En aquesta tercera edició, Tarragona ha optat per 4 projeccions per exposar visualment les lluites i defenses en drets humans a partir de 4 eixos temàtics: emergència climàtica, colonialismes, feminismes i migracions, que han anat acompanyades d’activitats complementàries ben exitosos.

Més de 350 persones va tenir la oportunitat d’apropar-se, a través de films de ficció, a les realitats de països com Costa d’Ivori, Kènia, Nigèria i Burkina Faso amb les projeccions de Aya, Mami Wata, Contes de la Ciutat Accidental i La Vie de Chateau. Una xifra que irromp amb força i mostra la bona acollida i resposta de la població tarragonina.

Durant el mes de juny van tenir lloc les xerrades, formacions i espectacles del cicle Cultura o Extinció al refugi 1 del moll de costa, on un total de 400 persones van reflexionar sobre els límits i els reptes del planeta gràcies a les paraules de Gemma Carbó del Museu Terra, l’ambientòloga i doctora amb dret, Beatriz Felipe; Puri Canals, doctora en biologia i entitats com l’Associació de Dones Africanes de Tarragona i el col·lectiu La Liana. Les xerrades van concloure amb les propostes musicals de l’artista senegalès, Fafadi Kelefa  i la dj Berta Sha.

El cicle estiu amb cooperació ha comptat amb el suport en l’organització i col·laboració del Port de Tarragona, el Fons Català de Cooperació, Cinemàfriques i l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta