El cicle d'Estiu amb Cooperació clou amb èxit de participació
El passat dimecres va concloure el Cicle d'Estiu amb Cooperació 2020 dedicat a les migracions, els desplaçaments forçats i el refugi. Aquest cicle pretenia donar veu a les persones que s'han vist forçades a abandonar la seva llar, i també conscienciar sobre el sofriment i la vulneració de drets que pateixen les persones que es troben en aquesta situació.
Els dimecres del 8 al 29 de juliol s'han realitzat 4 actuacions a l'Espai Jove La Palmera, 3 d'elles per al públic familiar i realitzades per l'Associació Crear Comú, el Col·lectiu Entret(r)es i la Cia. Dos de Tres. L'últim dia, com a cloenda del cicle, va ser un acte destinat al públic adult on es van poder escoltar les reflexions de les entitats de la ciutat Stop Mare Mortum i Una finestra al món. A continuació, es va gaudir de l'espectacle El viatge d'en Rachid, una narració de la Karme González amb acompanyament musical del Carles Sabater.
L'assistència a aquestes actuacions ha sigut elevada, s'han reservat pràcticament el 100% de les localitats, ja que enguany era necessària la inscripció prèvia. Les persones assistents van tenir l'opció d'accedir a les enquestes de valoració dels actes mitjançant un codi QR i els resultats han sigut molt positius tant pel que fa als espectacles com a l'espai i l'atenció.
Cal destacar que els actes s'han pogut realitzar, tenint en compte les recomanacions sanitàries i les mesures necessàries de prevenció, amb plena seguretat i normalitat dins de les condicions actuals que ens trobem. Amb l'objectiu que les persones que no podien assistir, a causa de l'aforament limitat, tinguessin l'oportunitat de veure les actuacions, els espectacles es van emetre en directe per primera vegada a través de la web (tarragona.cat/cooperacio/directes) i del canal de Youtube de Cooperació Tarragona.
Per altra banda, es va organitzar una xerrada en línia sobre Apatrídia, desplaçament i refugi on vam comptar amb l'expert en apatrídia Paco Rodríguez d'ACNUR i amb en Lahbib Sidahmed, sahrauí que viu a Catalunya des dels 12 anys. L'acte es va poder seguir en directe a la web, al canal de Youtube i al facebook de Cooperació Tarragona i el públic va poder plantejar les seves preguntes en directe mitjançant el xat.
Per concloure, les activitats del cicle d'estiu amb Cooperació han tingut una bona acollida entre la ciutadania que ha pogut gaudir tant presencialment com virtualment de la programació i que ha fet reflexionar sobre la importància de conèixer la realitat existent al voltant de les persones desplaçades i la necessitat urgent d'acabar amb les vulneracions de drets que pateixen moltes persones arreu del món.
Amb aquest cicle ens acomiadem fins al cicle de tardor on hi haurà noves propostes d'activitats i microcicles en línia referents a la justícia global. Avui, encara més amb la situació que estem vivint, hem de prendre consciència que les accions a escala local tenen conseqüències globals i de la importància de canviar la nostra manera de pensar i actuar com a ciutadans, per aquest motiu dedicarem el pròxim cicle a la necessitat d'incorporar els valors i les polítiques de cooperació per aconseguir un món més just per tothom.