Actuem per la Justícia Global
Iniciem la programació de tardor amb una proposta d’articles per reflexionar i pensar la Justícia Global.
Al llarg de 4 dies ens acompanyaran les veus d’Arcadi Oliveres, president de la Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU), de Natàlia Martínez, membre del Fons Català de Cooperació, i de Josep Alcoceba, responsable de la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya.
Amb ells caminarem a través de diferents aspectes de la Justícia Global, sobre com el deute extern s’ha convertit en etern i marca el desenvolupament, reflexionarem sobre si el municipalisme és un actor clau per combatre la Covid-19 i quin paper juguen en la construcció de Justícia Global entitats i organitzacions del Camp de Tarragona.
Perquè com diu Josep Ramón Giménez, de la Lliga dels Drets dels Pobles “ la Justícia Global és com l’horitzó que no arribes mai a tocar, és un propòsit, una lluita per aconseguir les igualtats, per aconseguir superar l’espoli que es fa en els països sobretot del sud econòmic per part dels països rics” i parlar d’aconseguir igualtats és “parlar de millorar les condicions de vida de les persones que pateixen aquest sistema que genera guerra i exclusió, aquí i arreu, però no només en les condicions materials i econòmiques sinó també en totes aquelles que garanteixen la plena igualtat de les persones i que fomenten la participació e empoderament de la gent” segons paraules de Sònia Herrera.
Per saber-ne més
Introducció Justícia Global
Un portal de LaFede.cat ple de recursos i eines sobre Justícia Global.
Sonia Herrera, de Cristianisme i Justícia, i Lola Badenes, de Suds, reflexionen sobre la justícia global en relació al sistema patriarcal i la visió colonial.
Aborda els conflictes Nord-Sud en aspectes com la desigualtat socio-econòmica, el feminisme o el medi ambient. Coordinada per Sergi Picazo, en col·laboració amb LaFede.cat, i amb la participació, de referents del món social i solidari.