ONG locals i administracions debatran com encarar els reptes que suposen els ODS
L’Agència Catalana al Desenvolupament convoca la sessió de debat amb la voluntat d’obrir aquest procés participatiu a la ciutadania en general i promoure en particular la participació del sector de la cooperació catalana, persones i organitzacions que estan fent aportacions significatives per a la consecució dels ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Les sessions informatives i de deliberació i de proposta, previstes a diferents localitats de Catalunya, tenen per objectiu treballar les línies estratègiques de la cooperació catalana al desenvolupament en el marc de la Visió 2030 i els ODS establerts per les Nacions Unides.
D’aquesta manera volen garantir el suport a la diversitat territorial de les ONGD, i en conseqüència assegurar l’existència de projectes de qualitat d’Educació pel Desenvolupament i Cooperació arreu del territori català.
Els processos participatius són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.
Per a aquest procés participatiu han previst tres vies per fer aportacions: sessions presencials convocades per l’Agència, sessions autogestionades i la participació online.
La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, amb la col·laboració de la Secretaria de Transparència i Govern Obert, volen construir una visió estratègica, la Visió 2030, que encari les necessitats de la cooperació catalana. Aquesta Visió 2030 seria un exercici previ a la definició del nou Pla director de cooperació al desenvolupament 2019-2022.
Inscripció - sessió del 24 d'octubre, a les 18:00 h. a l'Espai Jove Kesse.
Més informació del procés participatiu "La contribució de Catalunya al desenvolupament global"