17a Fira del Comerç Just i la Banca Ètica a Tarragona
La 17a edició de la Festa del Comerç Just i Banca Ètica se celebrarà a Tarragona aquest dissabte 21 de maig a la Rambla Nova i al Teatre Metropol, d'11 a 20 h. Amb el lema "Desconnecta't del capitalisme, instal·la't les alternatives", els organitzadors demanen a la ciutadania que facin un pas en el consum responsable i canviïn de proveïdors de productes i serveis de comerç just, banca ètica i economia solidària.
L'activitat central serà una "Install Party d'alternatives" on els participants podran passar-se a serveis i productes responsables amb els drets laborals, el medi ambient, la privacitat i llibertat de l'usuari, etc. de diferents àmbits de consum quotidià: llum, telefonia, finances ètiques, alimentació, roba i programari informàtic.
La Install Party se celebrarà d'11 a 14 h i de 17 a 20 h al Teatre Metropol i comptarà amb la participació de Som Energia, Eticom-Som Connexió, Coop57, Oiko Crèdit, Intermón Oxfam i membres del nou Hack Lab que s'està organitzant a Tarragona. Tècnics d'aquestes iniciatives de l'economia solidària assessoraran els participants i els ajudaran a fer-s'hi socis, clients o usuaris a través de simples gestions en línia. En mitja hora aproximadament es podrà completar el circuit I passar-se a totes les alternatives proposades.
La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica està organitzada per 15 entitats tarragonines, amb el suport de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona: SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Xarxa ECO, Comitè Oscar Romero, Enginyeria Sense Fronteres, URV Solidària, Una Finestra al Món, ADICAE, Som Energia, El Sueño de la Campana, HAMMADA, Mans Unides, Fundació Vicente Ferrer, Plataforma Salvem la Platja Llarga i EntrePobles.
Enguany les entitats han comptat amb la col·laboració de TAC12, que ha difós l'espot publicitari de l'activitat principal de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica: la Install Party d'Alternatives de consum responsable.
Segons l'Organització Internacional del Treball gairebé 21 milions de persones arreu del món realitzen treballs forçats, 830 milions de treballadores són pobres i 1500 milions no tenen condicions laborals dignes i segures. En contraposició a aquesta realitat, el Comerç Just opera sota criteris de preus justos, igualtat de gènere, democràcia interna, compromís amb la comunitat, relacions comercials estables i a llarg termini, etc. I beneficia directament al món a més de 2 milions de persones, les seves famílies i comunitats.