Ciutats Defensores dels Drets Humans (CDDH)
Ajuntaments, entitats i institucions de Catalunya ens unim per donar suport a les persones que, arreu del món, defensen els drets humans.
XV EDICIÓ CDDH 2025
Coneix les persones defensores de la gira de primavera:
La gira de primavera tindrà lloc del 31 de març al 9 d’abril, on cinc defensores i defensors dels drets humans procedents de Mèxic, Bolívia, Guatemala, Líban i Camerun visitaran diversos municipis de Catalunya.
A TARRAGONA:
Ens acompanyarà la Maria Galindo, que va començar com a defensora amb tan sols disset anys. En el 1992, va cofundar a Bolívia “Mujeres Creando”, un col·lectiu feminista, anarquista i autogestionat amb diferents línies de treball, que busca tenir un impacte efectiu en la societat en l'àmbit de les lluites socials utòpiques.
També ens acompanyarà la Nadine Feghaly, i·lustradora i terapeuta artística libanesa establerta des de fa tretze anys a Barcelona. Les seves il·lustracions, poètiques i oníriques, aborden qüestions polítiques i preocupacions del món actual com la protecció dels animals i el medi ambient, les qüestions de gènere, les guerres i la justícia social, entre d’altres.
Tant la Maria com la Nadine faran xerrades a l’INS Campclar i a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona respectivament i es trobaran amb entitats i representants polítics de l’Ajuntament de Tarragona per donar a conèixer la seva tasca com a activistes i compartir experiències.
Coneix el projecte CDDH
CDDH és un projecte coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la CCAR amb la participació de 27 ajuntaments, entre els quals es troba l’Ajuntament de Tarragona.
Cada any es convida a Catalunya un grup de defensors i defensores dels drets humans que durant una setmana participen en activitats de sensibilització, incidència política i comunicació per donar a conèixer la seva tasca i la importància de donar suport a les seves lluites.
El projecte pretén visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen amb l’objectiu de millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans.