L'Estiu Jove arriba al seu darrer mes amb el cicle "Arrels, tasts de cuina i danses del món"
El cicle ofereix tallers sobre temes tan diversos com la capoeira, l'elaboració de cuscús o la percussió africana
23/08/2011
La campanya d’estiu desplegada en 85 activitats arriba al seu últim mes d’execució amb el cicle Arrels oferint un grup de 4 tasts de cuina i 5 sessions obertes de danses del món. Aquestes nou activitats són gratuïtes i comptaran amb la presència de joves instructors instaurats a la ciutat de forma activa en el sí dels espais comunitaris.
Dimarts 23 i Dijous 25 d’agost. Capoeira. Dues sessions de capoeira impartides per dos instructors de nivell a la ciutat. Acompanyats per les percussions i càntics afrobrasilers practicarem sobre una atmosfera de dansa i arts marcials. Horari: de 20.30 a 22 h Lloc: Espai Jove “La Palmera” (Pl. Imperial Tàrraco, 1)
Dimarts 30 d’agost. Rebosteria georgiana. Taller que ens aproparà a les postres típiques d’un país a cavall entre Europa i Àsia. Una cuina desconeguda amb molts sabors i aromes per descobrir. Dolços típics d’elaboració fàcil amb els quals podreu sorprendre els vostres amics i familiars. Horari: de 18 a 20h Lloc: Espai Jove “Kesse” (St Antoni Maria Claret 12-14)
Divendres 2 i 9 de setembre. Funky Oriental. Després de la dansa del ventre i la dansa bollywood, les músiques orientals es barregen amb els ritmes del carrer per transportar-nos cap a moviments sensuals i rítmics. Un pas més enllà de la tradició hindú i del funky habitual. Horari: de 20.30 a 22 h Lloc: Espai Jove “Kesse”
Dimarts 6 de setembre. Receptes amb cuscús. Sota el guiatge d’una cuinera experimentada ens aproparem a l’art de preparar diverses receptes de cuscús típic marroquí. Una molt bona oportunitat per conèixer de més a prop la gran quantitat de productes que poden acompanyar aquesta sèmola de blat. Horari: de 18 a 20 h Lloc: Espai Jove “Kesse”
Dimarts 13 de setembre. Sushi i tempura. Una experiència artística de sensacions i plaers tot viatjant per les cuines orientals. El vespre acollirà un laboratori de combinatòries fixades per la tècnica del sushi, les diferents tipologies i les formes d’elaboració com el Niguri, el MakiSushi, l’Urumaki, etc. Finalment acompanyarem les nostres creacions de sushi amb embolcalls de verdures arrebossades sobre tempures de composició atractiva. Horari: de 18 a 20 h Lloc: Espai Jove “Kesse”
Dimarts 20 de setembre. Tast de tes del món. Des de temps remots la humanitat ha recorregut per terra i mar els territoris de la Mediterrània amb l’objectiu de descobrir noves aromes i essències. Actualment, hem introduït el te i les infusions a les nostres dietes amb un gran assortiment d’espècies. Horari: de 18 a 20 h Lloc: Espai Jove “Kesse”
Dissabtes 3 i 10 de setembre. Salsa cubana. Un ritme calent i picant que obliga a moure les cames al compàs de la clave. És un dels estils musicals més dinàmics d’Occident. La salsa és una realitat que acull una diversitat àmplia de ritmes caribenys i cubans com el son, el txa-txa-txa o el merengue. Horari: de 20.30 a 22 h Lloc: Espai Jove “Kesse”
Divendres 16 de setembre. Bachata. L’autèntic bolero rítmic dominicà que convertirà la companyia en la o el còmplice totalment hipnotitzat. Seguint els passos i pautes d’aquest ball podràs transformar la nit en un feu de passió. Horari: de 20.30 a 22 h Lloc: Espai Jove “La Palmera” (Pl. Imperial Tàrraco, 1)
Divendres 30 de setembre. Percussió africana. Aproximació a la percussió mitjançant instruments com el djembé i altres objectes originaris del continent africà.. Horari: de 18 a 21 h Lloc: Espai Jove “Kesse”
L’Estiu Jove ofereix la possibilitat d’omplir les dates estiuenques amb una oferta que conjumina l’aprenentatge significatiu i la diversió, abraçant les més diferents disciplines, arrencant d’inici amb la voluntat explícita d’impulsar l’acció d’associacions i joves especialitzats destinada als joves de la ciutat.