El Club dels Tarraconins i la Fundació Caixa Tarragona aposten junts per l’alimentació saludable amb els nens i nenes de Tarragona
El Club dels Tarraconins i la Fundació Caixa Tarragona de Catalunya Caixa s’uneixen per treballar els mateixos objectius que ambdues parts comparteixen: la formació i l’educació en l’alimentació saludable entre els més petits de la casa.
Aquesta col·laboració neix amb la realització d’uns tallers de cuina, alimentació i ciència per als nens i nenes que formen part del Club dels Tarraconins. Aquests tallers, exclusius per a socis del Club, tenen com a objectiu ensenyar als més joves els bons hàbits alimentaris i com mantenir una dieta equilibrada, mentre juguen i es diverteixen.
L’Alimentació saludable i la sostenibilitat han estat des del naixement del Club dels Tarraconins, dos dels seus eixos essencials. Amb aquests tallers i la signatura d’aquest conveni, aquest àmbit dels “Tarraconins saludables” rep un bon impuls amb un nou company de viatge: la Fundació Caixa Tarragona, qui donarà a partir d’ara suport a les actuacions que porta a terme el Club en l’àmbit de la salut.
Des de fa 3 anys, el Club infantil treballa l’àmbit de la salut amb els seus socis de manera conjunta amb la Conselleria de Salut de l’Ajuntament. Els tallers de “Menjar sa, mola!” del Parc Infantil de Nadal i de les Festes d’Aniversari del Club en són un bon exemple. Per segon any consecutiu, també s’han dut a terme enguany, amb la col·laboració de les escoles de la ciutat, els “Rodolins saludables”, on 216 nens i nenes d’11 col·legis han donat els seus consells saludables en forma de rodolí a través del programa de televisió del Club, emès cada tarda per Tac 12.
Paral·lelament, i de forma complementària als tallers d’alimentació saludable, a partir d’avui, els socis del club es podran beneficiar-se de condicions especials en les activitats desenvolupades per la Fundació Caixa Tarragona de Catalunya Caixa, aconseguir-hi dupondis, participar en tallers exclusius de cuina i comptaran amb un nou element de marxandatge del Club, el Boc’n Roll, un giny que permet una millor conservació dels esmorzars dels nens alhora que ajuda a conscienciar respecte la reducció de la generació de residus des de ben petits.
Amb el suport de la Fundació Alícia
Els tallers d’alimentació estan dissenyats i desenvolupats per la Fundació Alícia, creada per CatalunyaCaixa i la Generalitat de Catalunya i que es dedica a la innovació tecnològica en cuina i a la difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic.
Té una clara vocació social amb l'objectiu de promoure una bona alimentació. Compta amb un Consell Assessor presidit pel xef Ferran Adrià i amb l'assessorament del cardiòleg Valentí Fuster.
S’ofereixen tres tallers diferents, en funció de l’edat dels nens i de la temàtica que aborden. Es duran a terme a CX Sala Exposicions Tarragona (c. Higini Anglès, 5 Tarragona) durant tres dissabtes dels mesos d’abril, maig i juny.
El primer tallers programat (Bon dia! Esmorzem?) es farà el dissabte 9 d’abril i està destinat a nens de 6 a 8 anys. Té com objectiu fomentar un esmorzar sa i equilibrat de manera lúdica i distesa.
Aquest taller es repetirà el dissabte 14 de maig, però destinat a nens de 9 i 10 anys. Per aquesta raó, també aprofundirà en l’alimentació dels diferents llocs del món. Així, s’explicarà com varien els esmorzars en funció del lloc de residència.
Per últim, el dissabte 11 de juny es farà el taller Ultramarins, els aliments del nou món!, adreçat a nens d’11 i 12 anys i centrat en l’arribada de nous aliments a partir del descobriment d’Amèrica i els canvis que va provocar en la dieta.
A dos mesos de celebrar el seu tercer aniversari, el Club dels Tarraconins compta amb 8.889 socis.
Tallers d’alimentació saludable de la Fundació Caixa Tarragona
Bon dia! Esmorzem? - 9 d’abril
- 6-8 anys (primer cicle primària).
- Taller destinat a fomentar un esmorzar sa i equilibrat de manera lúdica i distesa. S'aprendrà a dissenyar un esmorzar a partir de conèixer els grups d'aliments que han de conformar-lo. Aprendrem a planificar-lo i alhora prendre consciència de la importància que té l'esmorzar sobre el nostre cos i rendiment físic i intel·lectual. Aprofitarem per fomentar el consum de fruita i entre tot el grup es prepararà un petit esmorzar que després degustaran.
Bon dia! Esmorzem? - 14 de maig
- 9-10 anys (segon cicle primària).
- Taller destinat a fomentar un esmorzar sa i equilibrat de manera lúdica i distesa. S'aprendrà a dissenyar un esmorzar a partir de conèixer els grups d'aliments que han de conformar-lo. Aprendrem a planificar-lo i alhora prendre consciència de la importància que té l'esmorzar sobre el nostre cos i rendiment físic i intel·lectual. Aprofitarem per fomentar el consum de fruita i entre tot el grup es prepararà un petit esmorzar que després degustaran. S’aprofundirà també en l’alimentació dels diferents llocs de l món i com depenent d’on vius hi ha uns costums i com serien els esmorzars dels nens d’altres llocs del món.
Ultramarins, els aliments del nou món! - 11 de juny
- 11-12 anys.
- L'arribada de nous productes procedents d'Amèrica va ser un factor que va revolucionar la societat europea i també l'espanyola. Amb aquest taller us proposem introduir-nos en els grans viatges dels conqueridors i el canvi en la dieta a partir de l'arribada dels aliments del nou món.
Redescobrirem un dels aliments que va tenir un major impacte entre les classes nobles i aristocràtiques: la xocolata. Durant el taller elaborarem i tastarem xocolata asteca, beguda dels déus, que van provar els conqueridors quan van arribar al nou món.
També coneixerem en què consisteix una alimentació saludable i els aliments que la conformen. Acabarem preparant un plat típic del centre d’Amèrica.