Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2010 L’Estiu Jove mou més de 20.000 joves a la ciutat de Tarragona

L’Estiu Jove mou més de 20.000 joves a la ciutat de Tarragona

L’Estiu Jove mou més de 20.000 joves a la ciutat de Tarragona

Gairebé 60 entitats juvenils han coorganitzat amb la Conselleria de Joventut les activitats que han configurat una oferta àmplia i variada
12/08/2010

 

Sumant el conjunt de dinàmiques i accions d’intervencions amb  joves i entre joves, aquest estiu s’ha donat cabuda d’activitats per a 28.000 joves en el marc dels espectacles, actuacions, accions de carrer, cursos, tallers i xerrades de l’Estiu Jove programat des del 28 de juny fins el 12 d’agost. Gairebé 60 entitats juvenils han coorganitzat amb la conselleria de Joventut les activitats que han configurat una oferta àmplia i variada.
 
La temporada d’estiu esclatava amb la segona edició del Mestival apostant per una mostra de tendències musicals, artístiques i culturals existents a la ciutat i que ha aplegat un total de 14.000 espectadors. Les principals novetats han estat el canvi d’emplaçament a la platja del Miracle sobre la nit de Sant Joan i el desplegament de quatre escenaris connectats simultàniament. S’han pogut veure i sentir quatre modaliltats d’estil: llatí, sessions dj’s i un cartell principal coincidint la veterania de grups com Potato amb el grup revelació colombià  Chocquibtown, el referent africà Mariem Hassam i la força de los Barranquillos, exponents de la rumba catalana. La fusió musical s’ha complementat amb els treballs de  6 videocreadors, les adaptacions de 2 artistes plàstics i les zones chill-out.
 
El Mestival ha estat el precedent de les activitats del mes de juliol amb el cicle Cultura de Carrer, aparador d’altres programacions com la Mostra d’Art i Artesania, el Sedassos Kulture, Circ al Fòrum i Pantalla Jove. El cicle “Cultura de Carrer” impulsat per la Conselleria de Joventut va finalitzar el 30 de juliol amb una participació de més de 10.000 persones presents en algun dels espectacles, i 21 col·lectius artístics i creadors culturals que han participat  dels 26 actes que s’han programat des de les diferents places de ponent fins a la Part Alta. La consellera de Joventut, Sandra Coloma ha explicat: “la programació de Cultura de Carrer es consolida després de cinc anys com a festival d’intercanvi i oportunitat d’interacció artística entre professionals, col·lectius amateurs i el públic assistent. S’ha aconseguit un any més, impulsar l’ús del carrer com a espai de tangents culturals, de dinamització de la participació ciutadana i de potenciació dels joves creadors amb la inclusió de propostes cogestionades amb les entitats”.
 
L’Estiu Jove 2010 ha programat cursos, tallers i activitats de caràcter gratuït amb l’objectiu de crear espais d’experimentació i trobada entre els joves per tal de confiar coneixements i compartir maneres de fer que han aplegat un total de 4.300 persones. L’activitat extraordinària per excel·lència i el moment de màxima activació de l’Estiu Jove ha estat la xerrada i taller del polifacètic cantant de rap: el Langui. Més de 120 joves s’apuntaven a la sessió dirigida per l’actor i cantant fins superar les dues hores de xerrada i taller en obert. Mitjançant la campanya Visió Nocturna establerta de manera permanent tot l’any, es destaquen com a novetat i màxima acceptació de la nit a Tarragona els enigmes nocturns sobre el Port de Tarragona i la proposta de seguiment virtual 2.0. 
 
La Caixa d’Eines, habilitats per l’autonomia personal, ha estat el bloc formatiu amb més satisfacció per part dels joves. En conjunt, uns 350 joves han assistit a aquestes sessions adquirint recursos i eines per a les seves capacitats d’autogestió. En el camp de les arts plàstiques, visuals i comunicatives el taller creatiu de grafits ha despertat més interès cobrint la totalitat de les seves places. Per altra banda, el món de la dansa ha comptat amb la presència de Juan Carlos Verdú, un dels primers guanyadors del concurs Fama a Bailar i que la seva masterclass ha convertit la rambla en una pista de ball multitudinària.
 
La secció d’informàtica, una de les més històriques, ha contribuït amb una opció virtual, el Summer Game Camp, d’èxit total en quan a la convocatòria de joves i el seu component educatiu. L’esport i l’aventura s’han complementat amb l’oferta de BMX, ciclorutes d’orientació  i el parkour. Especialment, fer incís en la proposta del col·lectiu juvenil Rollu Sas i la seva experiència al Parc de la Ciutat. Una iniciativa aportada pels joves que conformen el grup i que ha permès la transformació del half d’skate i bmx fins acabar amb una tarda d’exhibició i aproximació a les acrobàcies sobre bicicleta. Un total de 250 joves van arribar-se fins l’espai.
 
La mostra i la possibilitat d’intercanvi queda especialment representada per les actuacions i intervencions al carrer d’aquests cicles. Fruit de les experiències entre col·lectius de joves creadors, la Conselleria de Joventut promou l’eina de suport Arts Urbans. Un instrument capacitat per facilitar i alleugerir les formalitats sobre l’accés al carrer. A dia d’avui, ja s’han recollit les primeres fitxes artístiques des de la seva activació ara fa un mes. Des de la web jove www.tarragonajove.org es pot proposar qualsevol model d’actuació i/o mostra al carrer. Es treballa l’espai o indret on plasmar cadascuna de les obres i es presenta la possibilitat de comunicar-ho per la web jove. En definitiva, es tracta d’establir estratègies de suport i vehiculació amb la ciutadania.
Segells de reconeixement d'administració oberta