Inaugurat el XIII Congrés de la Sociedad Española de Neurociencia al Palau de Congressos de Tarragona
Hi participen més de 800 professionals d'arreu de l'estat
18/09/2009
Des d’aquest dimecres 16 i fins el dissabte 19 de setembre, el Palau de Congressos de Tarragona és la seu del XIII Congreso de la Sociedad Española de Neurociencia (SENC).
Per a aquest congrés, el Comitè Organitzador i el Comitè Científic han dissenyat un programa que inclou 5 conferències plenàries, 24 simposis temàtics i 10 sessions de comunicacions orals. És d’especial rellevància en aquesta edició, la creació d’un comitè de joves neurocientífics, la iniciativa dels quals s’ha materialitzat en l’organització de 5 workshops i 15 reunions de discussió amb investigadors sèniors.
Més de 800 congressistes d’arreu de l’estat visitaran Tarragona amb motiu del congrés, aprofitant l’ocasió per gaudir dels actes de les festes de Santa Tecla. Així mateix, el comitè organitzador del congrés ha inclòs dins del programa de festes l’exposició de quadres emmarcada en el context del congrés “Paisajes del cerebro” del Professor José Rodrigo, investigador del Instituto Cajal, actualment retirat, que es podrà visitar al Palau de Congressos del 16 al 19 de setembre en horari de congrés. L’exposició mostra més de 40 olis en què es reflecteix sota la perspectiva de l’artista la complexitat del sistema nerviós.
Amb l’objectiu de divulgar les activitats de la SENC i donar a conèixer l’aplicació dels resultats d’investigació en el camp de la neurociència, també s’obriran al públic les portes de les conferències “El cerebro religioso y el cerebro ateo” a càrrec d’Adolf Tobeña, de l’Institut de Ciències de la UAB, que tindrà lloc el dijous 17 a les 19:30h. i “El cerebro y la creación de la realidad” a càrrec del Dr. Javier Cudeiro, de la Universitat de La Corunya, que se celebrarà a les 19:00h. de dissabte, 19 de setembre. Aquestes conferències són activitats obertes a tot el públic, amb limitació de l’aforament de la sala.
La SENC és una societat sense ànim de lucre fundada el 1985 com a resposta de sumar esforços per avançar en el coneixement del sistema nerviós i difondre aquest coneixement entre els propis investigadors i cap a la societat en general.
Més informació al web de la SENC.