Cuina creativa amb nous cereals
Nur Gaia és un projecte que treballa en temes d’agricultura ecològica, alhora que realitza cursos de cuina creativa amb productes ecològics on s’intenta donar nocions de nutrició i consciència alimentària.
En aquest monogràfic els participants han après a elaborar plats sense gluten substituint la farina de blat pel mill, la quinoa, l’amarant... Les receptes que han dut a terme han estat: Curri verd de quinoa, Sticks de tomàquet sec amb humus d’alvocat, Semi fred de tapioca, pinya i maduixes, Pastisset de calçot amb romesco ràpid, Melós d’amarant amb crema de taronja tot seguint les indicacions i recomanacions de la Marta Terrassa. I perquè en tingueu un tastet, tot seguit compartim amb tots vosaltres una d’aquestes receptes.
Hamburgueses de mill amb base de ruca
Ingredients:
2 tassetes de mill
1 ceba
1 remolatxa
2 pastanagues
1 culleradeta pebre negre
1 culleradeta de comí
1 culleradeta cúrcuma
1 tassa de fulles de ruca
Oli, sal
Procediment:
Piquem la ceba i la sofregim fins que estigui daurada. Afegim la remolatxa i la pastanaga picades (o ratllades) i les espècies. Quan estigui tot daurat afegim el mill i l’aigua ho deixem coure 15 minuts. Afegim sal al gust. Ho deixem refredar fins que es pugui manipular. Fem les hamburgueses i les posem al forn a 250 °C fins que estiguin daurades per fora. També les podem posar a la planxa un cop estiguin fredes. Les servim en un llit de ruca amanida.
Bon profit.