Cruïlla Avinguda Sant Salvador amb Avinguda dels Pins
Parada 7
El centre escolar a l’etapa de primària
L'any 1969 el ple de l’Ajuntament va aprovar la proposta de construir una escola amb quatre aules per als estudiants de primària. Aquest espai va ser un dels més aclamats pels habitants del barri i a l'any 1973 es va començar a construir el que havia de ser la primera "escola de primària" amb cara i ulls.
La primera escola com hem dit abans va ser a uns baixos habilitats a correcuita, després s’instal·là en uns barracons amb sostre d’uralita on s’hi agrupaven 3 cursos per aula. Alguna alumna d’aquella època recorda que l’alumnat havia de vigilar quan bufava el vent perquè no caigués algun tros d’aquest material. Com a curiositat dir-ne que a la mateixa escola s’hi edificà la casa del conserge i que va viure allí fins a la seva jubilació.
L’educació infantil
Que el barri disposés d’una llar d’infants tampoc va ser fàcil, van caldre fortes mobilitzacions i reivindicacions per assolir-ho, fins al punt que veïns i veïnes del barri ocupessin el vestíbul de l’Ajuntament a la Plaça de la Font, i on durant dos dies hi desenvoluparen les tasques pròpies d’una llar d’infants. La Llar d’infants es va construir en un emplaçament just a tocar de l’escola pública.
L’educació secundària
El març del 1995 el Barri surt al per reclamar l’institut promès pel Departament d’Ensenyament el 1992. Però no serà fins al curs 2009/2010 que començarà a funcionar l’Institut Pont del Diable, sent l’últim barri de fora del centre a disposar d’aquest equipament. Tot i així, l’edifici educatiu neix coix ja que no s’hi pot cursar el Batxillerat, cosa que torna a mobilitzar a la comunitat el gener del 2009. Avui en dia encara no hi ha oferta educativa de Batxillerat al barri, creant un greuge i provocant que l’alumnat que vulgui fer els cursos postobligatoris hagi de sortir del barri.
L’educació de persones adultes
A la història del barri també hi podem trobar la formació de les primeres aules de persones adultes de Tarragona, on el 99% d’assistents eren dones. Ens expliquen com eren aquelles classes en el vídeo “Dones per la història” la Tecla Martorell i la Mariona Flavià. Les absències a classe de les alumnes eren majoritàriament per poder atendre les feines de casa. El material que es donava era molt precari així com les zones en què s'impartia classe, ja que moltes vegades eren zones sense ventilació, habitacions de neteja... La lluita perquè les aules es convertissin en escoles per persones adultes va ser molt difícil i dura. Tot i això, al final ho van aconseguir i el sentiment que va generar al barri el fet de tenir aquestes aules els va resultar un motiu d'orgull per a tot el professorat que van participar en la seva creació.
Escrit de l'AVV de Sant Salvador presentat a l'Ajuntament de Tarragona referent a la necessitat de millores al barri (1976)