Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Empresa Programes d'incubació i acceleració empresarial Programa TGN Start-up

TGN Start-up

Programa d’acceleració d’empreses emergents

Estàs llançant una nova empresa amb una idea innovadora al territori? T’agradaria disposar d’un equip de professionals per accelerar el teu projecte?

Si la teva resposta és sí, TGN Start-up t’interessa!

Objectius

L’objectiu del programa és acompanyar les start-ups en la seva sortida al mercat o en el seu creixement i escalabilitat.

Es considera que una start-up és una empresa de nova creació amb un potencial ràpid de creixement i un enfoc cap a la innovació i la tecnologia. Les start-ups són empreses emergents que neixen amb la intenció de solucionar un problema específic del mercat  mitjançant la creació de productes i serveis com més disruptius millor.

Objectius específics del programa:

  1. Oferir serveis d’acceleració que donin resposta a les necessitats de les persones emprenedores i les empreses del territori.
  2. Capacitar persones emprenedores i start-ups per tal de millorar la competitivitat de les start-ups participants, i promoure iniciatives econòmiques digitals al territori.
  3. Promoure la col·laboració entre participants i l’ecosistema econòmic del territori.
  4. Proveir suport al finançament de les start-ups participants.

A qui es dirigeix?

El programa s’adreça a persones emprenedores i empreses que puguin oferir solucions innovadores o de base tecnològica als reptes estratègics de la ciutat i del seu territori d’influència. Els projectes emprenedors han d’estar en alguna d’aquestes fases:

  • Llançament del producte o servei al mercat.
  • Aconseguir tracció.
  • Primeres vendes.
  • Noves línies de negoci.

Els reptes identificats són els següents:

  1. Governança de ciutat. Dirigit a projectes o empreses alineades amb la creació o innovació de processos i serveis vinculats a la gestió de la ciutat. La seva proposta de valor ha d’estar orientada a solucions per a l’Administració local, ja sigui de gestió interna o per a les relacions amb la ciutadania i altres entitats, per al desenvolupament urbà sostenible a partir del concepte de smart city, o bé per a l’empoderament de la ciutadania o les estructures de xarxes ciutadanes.
  2. Patrimoni, cultura i turisme. Es busquen projectes o empreses que aportin innovació mitjançant el desenvolupament de nous productes i serveis tecnològics per a la gestió, l’explotació i la divulgació d’activitats econòmiques relacionades amb el patrimoni, la cultura i el turisme de la nostra ciutat i àrea d’influència.
  3. Capacitació i inclusió social. Dirigit a projectes o empreses l’activitat o la proposta de valor dels quals se centri en l’elaboració de material, metodologies o instruments innovadors per a l’àmbit formatiu, i que donin resposta a l’empoderament personal i professional de la ciutadania amb l’objectiu de millorar els factors d’ocupabilitat i benestar.
  4. Economia blava. L’economia blava reconeix la importància del mar com a potencial per a la innovació i la competitivitat als territoris a partir d’un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu de la cadena de valor marítima. Engloba les activitats vinculades al mar i la costa que es generin a l’entorn del medi marí. Es podran presentar projectes que se centrin tant en la innovació dels sectors tradicionals com en l’evolució i el desplegament d’activitats innovadores.
  5. Economia verda i circular. Es podran presentar al repte esmentat projectes o empreses l’activitat o la proposta de valor dels quals estiguin destinades a produir i promoure l’estalvi, l’eficiència energètica i l’economia circular, i, en general, a contribuir a la millora de la sostenibilitat mediambiental.
  6. Tecnologies de la salut. Es busquen projectes o empreses de caràcter tecnològic i escalable amb una proposta de valor orientada a oferir noves solucions o millores en l’àmbit de la salut. Aquesta proposta de valor pot estar vinculada a l’atenció sanitària, a la millora de la salut de les persones, i a facilitar les tasques de cures de la ciutadania en la seva vida quotidiana.
  7. Altres propostes innovadores o tecnològiques que donin resposta a una necessitat del mercat.

Què oferim?

  • Networking entre els diferents projectes participants i l’ecosistema de start-ups del territori.
  • Definició d’objectius estratègics i pla de treball a mida per al teu projecte.
  • Capacitació en:
    • Model de negoci i estratègia.
    • Lideratge i gestió d’equips.
    • Aspectes legals i obligacions de les empreses.
    • Vendes i màrqueting.
    • Economia i finances.
  • Tres premis econòmics de fins a 4.000 €.

Calendari

Convocatòria: del 2 al 23 de març.

Selecció: del 25 al 28 de març.

Desenvolupament de l’acció: d’abril a juliol de 2024.

Seguiment: de setembre a desembre de 2024.

PREINSCRIPCIÓ


Empreses participants en les diverses edicions (abans, tarragona open future_)

Segells de reconeixement d'administració oberta